Framtidssäkra våra gemensamma rum – bli stödmedlem!

En mardrömslik valrörelse ser ut att få mardrömslika konsekvenser. En cocktail av fascism, konservatism och nyliberalism ska snart bilda regering. En regering som också högaktningsfullt skiter i klimatet. Vi vet inte konsekvenserna än, men vi vet att det är på allvar. Vår gemensamma framtid står på spel.

Vi har såklart inte svaren på vad som nu behövs göras. Osäkerheten och ovetskapen känns in på kropparna. Men det vi vet är att gräsrötterna, lokalsamhällen och det fria kulturlivet nu måste kavla upp ärmarna. Folkbildningen, antirasismen, feminismen och klimataktivismen behöver gå armkrok. Vi behöver solidaritet i grannskapen och platser som välkomnar peppade nybörjare och de som hunnit tröttna på föreningsmöten men vill börja igen. Ett myller av nya och gamla gräsrötter och drömmar och idéer om hur ett jämlikt samhälle kan se ut.

Allt detta kräver tid, men också rum. Låt oss därför tillsammans skapa ytor där en brokig mångfald av rörelser kan gro, mötas och stärka varandra. Förutom föreningslokaler, folkbibliotek, konsthallar och idrottsanläggningar finns ett behov av brukarstyrda platser. Hus som vi styr, brukar och bestämmer över själva. Vi har nu drivit ett frihetligt kulturhus i Högdalen i nio år, och ser fram emot att vara en plats för det demokratiarbete som nu måste börja.

Under pandemin räddades vårt oberoende av alla som blev stödmedlemmar. Nu stiger kostnaderna och flera har inte längre råd att fortsätta. Vi vill därför uppmuntra er som har möjlighet att bidra så att vår verksamhet kan fortsätta växa. Detta innebär att ni skänker en valfri summa månadsvis, så länge ni vill. Mer info om hur det görs finns på cyklopen.se/stodmedlem 

Att vi haft stödmedlemmar de senaste åren har inneburit att både klimatrörelsen och den antirasistiska organiseringen kunnat använda huset utan att betala hyra. Samtidigt har vi också kunnat bygga upp ny infrastruktur som möjliggör att vi fortsatt kan stå starka, utan hjälp från stat eller företag. Vi ser fram emot att kunna fortsätta stötta alla de initiativ och rörelser som kommer dyka upp. I förorten, på landsbygden och inne i stan. Låt oss lära oss tillsammans, låt detta allvar bli början på någonting nytt.