Cyklopen 4 år!

När:
23 september, 2017 kl. 15:00 – 02:00
2017-09-23T15:00:00+02:00
2017-09-23T02:00:00+02:00

Cyklopen fyller fyra år – fira det med oss!
 
Under kalaset blir det bl.a. disco, guidade naturvandringar, pyssel, workshops, poesi, glitter och två festliga dansgolv.
 
När? Lördag 23 september kl 15.00-02.00
 
Inträde? Gratis/friviligga donationer på dagen, rek pris efter 19.00: 50 kronor eller stödpris 100 (No papers? No problem)
 
Tillgänglighet: Stortoa, hiss och ramp.
 
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
(Håll koll! Listan nedan uppdateras eftersom)
 
DAGEN:
 
☼ Småklåperna
Cyklopens klubb för barn flyttar fram till 18 in på nedervåningen och utanför huset.
 
☼ Pyssel med Gladys
Gladys tar med sig papper, pennor och pyssel. Kom och gör en blomma, katt eller något mittemellan.
 
☼ Panelsamtal med Ort till Ort: Renovräkningar
Ort till ort håller ett samtal med inbjudna gäster från olika orter som delar erfarenheter av korttidskontrakt och renovräkningar. Kom och ta del av taktiker och erfarenheter. Mer info snart.
 
☼ Kafé 44 kränger fika
Vårt favoritfik, Kafé 44s dagfik, är på plats och säljer nybakat under de första timmarna.
 
☼ Workshop med Sparvnästet: Internetsäkerhet
Hackspacet Sparvnästet är på plats under hela dagen för att diskutera internetsäkerhet. Hur fungerar det? Går det egentligen att vara anonym på internet? Inga förkunskaper krävs.
 
☼ Kolla in livet i Cyklopendammen
Ett stenkast från Cyklopen finns en damm som grävdes 2012 där vattensalamandrar samsas mängd olika småkryp. Vide Ohlin från Grodkollen visar runt i dammen och svarar på frågan ”Varför behövs grodor i staden?”. OBS! Håvar kan lånas på plats
 
☼ Naturvandring: Rågsveds friområde med Kräpplagruppen
Följ med Kräpplagruppen in till Rågsveds friområde – en av stockholms gröna lungor – och lär er mer om den lokala och unika naturen.
 
☼ Skrik ut– och Bokstavskexätartävling med Cyklopenbiblioteket
Under hela dagen kan ni skrika ut, äta bokstavskex och låna böcker på Cyklopens bibliotek.
 
KVÄLL:
 
☽ LIVE: Lux Lumen
Lux Lumen är Mira Eklunds soloprojekt. Musiken är elektronisk, elektroaukustisk, uppbygd av samplingar av röster och värld, som bildar syntar och klangmattor, rytmer, pianon. Popmusik med metafysiska förtecken och ambienta inslag. Ibland uppträder Lux Lumen allena, ibland med fler medmusiker.”
 
☽ LIVE: Vårt Solsystem
Vårt Solsystem speglar det innersta mänskliga genom planeternas virvlande dans med Solen genom universum. Dessutom är det ett psykedeliskt storband som pendlar mellan kraut och doom, frijazz och folk.
 
☽ Poesi med Ce(n)sur
Ce(n)sur tränar på att tugga varje tugga femton gånger med de tänder de har, dricker lugn yoghurt. Det är så man gör. De har lärt sig. Under kvällen blir det nyskriven poesi från kollektivet.
 
☽ DJ: Kizaa Zaa & Bon Valentino (Bon Chance)
Kizaa Zaa startade som Sveriges enda radioshow med fokus med enbart musik från Afrika medan Bon Valentino förgyllt stadens dansgolv genom bl.a. festerna med Bon Chance. Under kvällen blandas det friskt med dansmusik från söder om sahara.
 
☽ (DJ) P-drum
Biblioteksbarens hus-DJ ordnar disco på övervåningen och bjuder som vanligt på sina oemotståndliga grooves med sikte på att smälta era hjärnor och varva igång era fötter.
 
☽ (DJ) Amanda Liljegren
Amanda har spelat på alla tänkbara klubbar och fester runt om i Stockholm de senaste åren. På 4-årsfesten kommer hon att spela en lika stökig som dansant blandning av House, Disco och Cumbia.
 
☽ (DJ) Maria Enerud
Maria är mästare på att gräva fram låtar du inte visste du älskade. Kvällen till ära kommer hon spela obskyr synthpop och eurodisco. Samt låtar långt utanför dessa ramar.
 
☽ (DJ) Johan Hellis
DJ Johan Hellis aka DJ Hyresstrejk bjuder på en hel del galen disco och säkerligen en och annan låt som inte riktigt går att bestämma genre på. Tack gode gud för det.
 
☽ (DJ) Amaris
DJ Amaris tar med sin briljanta samling av italodisco, synthpop, wave och dubbig proto-house, omöjlig att sitta still till.
 
☽ (DJ) Johan Ressle & Helene Havro (Camp Cosmic)
Powerdisco-paret Johan Ressle & Helene Havro, eller Grävaren och Grävinnan som de också har kallats, är några av stadens skickligaste kosmiska discoarkeologer. Denna gång avslutar de natten på övervåningen.
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Ytterligare ett år har gått sedan huset invigdes. Ytterligare ett år med spelningar, språkundervisning, poesikvällar, svettig punk, obskyr dansmusik, workshops, utställningar, stödfester, möten, nyktra nattkaféer, barnklubbar, pyssel och loppmarknader.
 
Ytterligare ett år av kämpande för att få ihop allt det praktiska med de långsiktiga förhoppningarna om vad huset kan vara.
 
Cyklopen vill utgöra en solidarisk plats där drömmar om det gemensamma kan få provas och växa, och vi hoppas att denna fest kan bli både en fortsättning och en början.
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Cyklopen görs tillsammans och då det kan bli mycket folk blir det extra viktigt att ta hand om varandra och platsen.
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Just nu är vi för få i det ideella arbetet med Cyklopen. Om du är granne och vill starta en verktygspool eller syjunta, om du inte får utlopp för dina färdighet i Excel, om du drömmer om en scen för din alltför obskyra favoritmusik eller om du bara känner att du vill vara med och driva ett solidariskt kulturhus så maila [email protected]
 
Foodtrucks som kommer att stå utanför:
La Olita
https://www.facebook.com/laolita.swe
 
Ellis Falafel
https://www.facebook.com/profile.php?id=100010406298872