Om huset

Byggandet av Cyklopen 2.0 startade sommaren 2011. 21 september 2013 hade vi en stor invigning som besöktes av flera tusen personer i alla åldrar. Huset drivs av den ideella föreningen Kulturkampanjen som tappert försöker hålla huset igång på ledig tid. Efter byggandet har föreningen stora skulder, ca 500 000:- till privatpersoner och banker. För att samla in pengar för att huset överhuvudtaget ska finnas till hyrs det ut och det finns också  återkommande sammankomster. Till dessa kan du komma med idéer på vad huset kan innehålla,  eller idéer på hur ekonomin ska komma i rullning, eller bara för att vara, hänga i ett fint hus!

Har du någon idé på vad som kan hända i huset?

Hör av er till: bokningar@cyklopen.se

VARJE ONSDAG: En vanlig pub, vid namn ONSDAGSPUB-tills döden skiljer oss åt. För medlemmar i Cyklopen, över 18 år såklart. Ibland har vi gästDJ´s, ibland öppen sladd för vem som helst att spela sin favoritlåt. Det som är samma sak varje vecka är att det finns vegetarisk (ibland vegansk) mat och att det öppnar 18.00 och stänger 22.00. Ibland har vi öppet längre om vi orkar, men det är garanterat öppet till 22.

Vill du arra nått på en onsdag? Till exempel efter ett specifikt tema, eller du kanske bara vill lira dina favoritplattor eller e fett sugen på att laga din favoriträtt? Hör av dig till info@cyklopen.se

CYKLOPENS MARKNAD: Vi har marknad ibland, där det säljs allt från konst, hantverk, second hand mm…
Vill du komma i kontakt med marknadsgruppen? Maila till marknad@cyklopen.se

CYKLOPENS BIBLIOTEK: Har öppet ibland, ca 1 gång/månad. Håll utkik på Bibliotekets egna FB-sida för att se när det är öppet nästa gång. Den hittar du HÄR

Vill du veta mer? Kom på någon av dessa sammankomster, eller maila till: info@cyklopen.se

Vill du boka huset för tex en föreläsning, bokcirkel, pub eller vad-du-nu-vill-ska-vara-i-huset, maila till: bokningar@cyklopen.se

För info om vad som händer just denna vecka, se KOMMANDE HÄNDELSER till höger ———>

TILLGÄNGLIGHET

Gångvägen utanför är lätt att ta sig fram på, dock är det grus precis utanför huset en liten bit. Men, denna lilla bit är som sagt liten. Huset har stora portar som går att öppna för att kunna tex komma in med en lastbil. I porten finns också en vanlig dörr. Huset har hiss för rörelsehindrade, hundar, barnvagnar, trapprädda som leder både till loftet och andra våningen, (som vi kallar för boxen). Hissen styrs genom att hela resan hålla inne knappen för den våning du skall åka till. Huset har inga inre trösklar, det finns en handikappanpassad WC + en liten WC.

GRAFFA & TAGGA

Får man göra på vår lilla sopstation, utanför huset. Vi har för närvarande ingen graffvägg, containern är också borta, så även vår älskade skrotbil.
Man får även pynta inne på våra toaletter i huset.

Då kan man hamna i vårt fina album
på FB som heter QUEENS & KINGS & SUPERHEROES

Men….målar man nån annanstans får man skämmas för evigt
genom att hamna i albumet vid namn TOYS

SOPSORTERING

Vi har sopsortering inne i huset. Där är ok att slänga sina sopor, förutsett att man sorterar rätt. Men, allra helst vill vi att man tar med sitt skräp när man lämnar huset.
Varje vecka plockar vi stora mängder felsorterade sopor & tomma sprayburkar på tomten. Burkarna måste vi dessutom betala dyrt för att panta på miljöstation, pengar som huset inte har.

Så, gör oss gärna en tjänst & ta med er ert skräp när ni går. Detta gäller ALLT skräp, både matrester, bajsblöjor, sprayburkar mm!

BESKRIVNING AV HUSETS ARKITEKTUR

Byggnadens primära stomme består av limträ i vilken en sekundärställning, av stål sitter fast. Fasadens färgade mönster var först  inspirerat av det revolutionerande dataspelet tetris. Men på grund av plastens bredd och längd ändrades mönstret som nu är randigt i färgerna grön, gul, lila och cerise.

Under tre somrar har det byggts i stort sett dagligen och många många frivilliga tappra har snickrat, timrat, svetsat, hamrat, burit, svurit och skrattat.

Så här fin bild på huset har caper fotat:

…och så här ser ritningarna ut:

 

Nu har du läst lite om vårt hus. Vill du läsa lite om oss också?