Cyklopen söker byggaktivister

Sommaren nalkas med stormsteg och snart drar årets byggsäsong igång på allvar. Innan augustis slut är planen att vi ska hinna resa husets stomme, lägga tak och – om resurserna räcker så långt – montera den färgglada fasaden.

Vårt fria kulturhus byggs av ideella krafter. Det var de krafterna som byggde vårt förra hus, och alla nedlagda arbetstimmar, all svett och alla sneda spikar som slagits är för alltid en del av Cyklopens själ. Men om vi ska lyckas måste krafterna koordineras.

Vi hoppas och tror att många kommer att söka sig till tomten i Högdalen för att spontanbygga och umgås i sommar, men att uppföra ett hus (som ska bli ett strålande centrum för oberoende radikal kultur och fantastiska fester i många år framöver) är vår erfarenhet att det krävs fungerande arbetsledning. Annars är risken att förvirringen sinkar bygget, och att de som vill ge av sin tid blir missnöjda när det inte finns några vettiga arbetsuppgifter.

Vår plan är att det genom juni, juli och augusti hela tiden ska finnas tre byggledare på plats vid tomten. Som har koll på de olika byggmomenten, som vet var verktygen finns och som köper sojakorv åt de tappra byggarna.
Det är egentligen en väldigt bra plan. Problemet är bara att vi själva inte är tillräckligt många för att fylla hela sommarschemat.

Har du en vecka över i sommar? Eller två? Vill du hänga i solen med goda kamrater och bokstavligen hjälpa till att bygga en annan slags stad? Eller låter det som att beskrivningen passar in på en kompis? Hör av dig till oss och bli en del av Cyklopen. Det spelar ingen roll om du är född med tummen mitt i handen eller inte begriper hur man monterar en Ikeahylla. Vi står för instruktioner och det kommer alltid att vara någon från Cyklopens byggrupp på plats.

Klicka gärna attending på eventet, dela gärna vidare, tipsa gärna kompisar. All spridning uppskattas. Men om du vill skriva upp dig på en vecka måste du skicka ett mejl till [email protected] så att vi kan kontakta dig. Märk mejlet ”byggaktivist”.

/Cyklopen lever!