Glad midsommar (och lite bilder)!

Tre veckor har förflutit sedan bygget av nya Cyklopen tog fart på allvar, och när vi nu tar en ledig dag känns det lagom att summera vad vi ännu så länge hunnit med.

Ett antal tusen kilo stålställning, som ska bilda stomme och invändiga balkonger, har monterats, putsats och målats. Inledningsvis kändes ställningen allt annat än stadig och vajade gärna i de friska brisar som blåste, men sedan den stabiliserats med diverse olika tvärslag och svetsats ihop ger den ett betydligt mer pålitligt intryck.
På sina ställen har vi lagt på två våningar, ytterligare en till ska på plats högst upp. Ett problem är emellertid att resten av vårt ställningsmaterial ligger i Malmö. Om du bor söderöver och kan tänka dig att köra upp materialet – eller om du bor var som helst och kan tänka dig att åka dit, hämta det och leverera till Högdalen – så tveka inte att höra av dig. B-körkort räcker, och Cyklopen står så klart för alla utgifter. Inklusive bilhyra om det behövs.

Förutom att jobba i stål har vi även timrat. Våra kraftiga limträbalkar utgör en ganska imponerande syn. De största är runt fem meter långa och väger omkring 150 kilo (tror vi, det finns också viss möjlighet att vi överskattar vår styrka). Dessa har vi fogat ihop till stora H:n, som vi efter ett par timmars strategidiskussion reste och fixerade i stålskelettet. Ovanpå dessa fem meter höga bokstäver i massivt trä ska ytterligare fem meter trä staplas. Tanken svindlar, men vi börjar få en uppfattning om hur stort – inte bara kulturellt och politiskt utan även rent fysiskt – detta faktiskt kommer att bli.

Kom gärna förbi och ta del av ansträngningarna och nöjet när ni nyktrat till efter midsommar. Om ni ramlar in runt 09 beställer vi också lyxig vegetarisk lunch åt er.

/Cyklopen lever

ImageImageImageImageImageImageImage