En hoppfull nyhet

Från Vänsterpartiet i Stockholms blogg:

Vänsterpartiet fick alla partier med på stöd till Cyklopen

I ett unikt beslut anslöt sig samtliga partier till Vänsterpartiets skrivelse om att försöka lösa den absurda situation som drabbat Föreningen Kulturkampanjen som bygger ett nytt kulturhus i Högdalen, Cyklopenprojektet. Stadens regelverk var nära att stoppa projektet men en enig kulturnämnd beslöt alltså att ändå stödja Cyklopen.

– Det är glädjande att alla partier nu anslutit sig. Vi behöver många fler kulturella centra i förorterna och det vore skandal om detta viktiga projekt skulle stoppas av ett oflexibelt regelverk. Vi stödjer helhjärtat Cyklopens satsning på unga kulturskapare, säger Ann Mari Engel (V), kulturnämndens vice ordförande.

Föreningen har samlat in pengar för att bygga ett nytt kulturhus, efter att det första kulturhuset i Högdalen bränts ner. De har med ideella krafter påbörjat bygget på en ny plats i Högdalen efter att ha fått ett 5-årigt tillfälligt bygglov.

Kulturkampanjen har nu möjlighet att få 1,5 miljoner kronor i ekonomiskt stöd från Allmänna arvsfonden, under förutsättning att föreningen har ett 10-årigt bygglov.  Stadens byråkrati förhindrar ett längre bygglov, bland annat eftersom det är på icke planlagd mark. Vänsterpartiet menar att staden med god vilja kan lösa detta på ett vettigt sätt, vilket man alltså fick med sig övriga partier på.

http://www.stockholmsvanstern.se/blog/2012/vansterpartiet-fick-alla-partier-med-pa-stod-till-cyklopen/