Stödpub med filmvisning 2 december

Stöd Cyklopen med ett nytt kulturhus.
Nu den 2 december (första advent) kommer vi att vara på 44:an (Scenrummet)
Mat, dryck och filmvisning med diskussion och moderator kommer vi att erbjuda.
Ålders gräns 18 år.
Börjar 17:00

FILM BÖRJAR VID kl 18:00

”Lucio”

Det finns många dissidenter i världen. En del har utfört bankrån eller smugglat för att finansiera sin sak. Men bara en av dem har fått en av världens mäktigaste banker på knä, räddat skinnet på Svarta Pantrarnas ledare Eldridge Cleaver och diskuterat strategi med Che Guevara. Utan att missa en enda dag på jobbet. Lucio är en dokumentär om anarkisten, bankrånaren och plattläggaren Lucio Urtubia. Uppvuxen i en fattig bondefamilj under Francodiktaturens tidiga år flydde han till Paris, där han lärde sig sitt yrke. Men kampen för Spanien slutade aldrig – Lucio finansierar gerillaverksamhet med bankrån och förser den nu underjordiska frihetliga rörelsen med förfalskade pass och pengar. Hans största triumf blir när nuvarande Citibank svindlas på 25 miljoner dollar som pumpas vidare till revolutionärer världen över. Hur lyckas man med allt detta och bara ett par månader i fängelse under ett 75-årigt liv?

Filmen är på spanska med engelsk text

Söndag 2 december kl 17 – 23
Kafé 44 (Scenrummet)
Tjärhovsgatan 46
T-bana: Medborgarplatsen
Buss: Tjärhovsplan
Entré: Efter förmåga
Mat och dryck finns till försäljning
Arr: knowledge is our weapon och Cyklopen

https://www.facebook.com/events/224232331043414/