Solidaritetsdag med det sociala Grekland

Heldag med seminarier, filmvisning och fest på Kafé 44 den 2 mars – kl 16.30–02.00 – kom och visa din solidaritet med Greklands sociala center och ockupationsrörelse!

”…Under krisåren satsar den bankrutta grekiska staten på repression och rädsla. Nu när de ekonomiska morötterna är slut, kvarstår enbart de förtryckande piskorna. Allt och alla som står för motståndet mot nyliberalismen och den tilltagande fascismen utgör en illegal förekomst i samhället och måste kväsas: fackliga stridsåtgärder slås brutalt ned, strejkande tvingas tillbaka till arbetet, aktivister grips och torteras, sociala grupper spelas ut mot varandra, immigranter anklagas för krisen och pogromer av denna grupp med en ofta dödlig utgång accepteras, staten samarbetar med nazisterna i Gyllene Gryning och har gått in i en kraftig offensiv mot ockupationer och andra självorganiserade center…”

Så beskriver kamraterna i den grekiska ockupationsrörelsen själva den situationen där de lever, verkar och gör motstånd. Men husockupationerna, de sociala centren och de oberoende kommunikationsstrukturerna utgör fortfarande utrymmen för motstånd, celler av en annan värld än den vi är vana vid att se. En värld av frihet, jämlikhet, självorganisering, inbördes hjälp, värdighet, kamratskap, kreativitet, allmän egendom – skyddad från vinstintressen, affärsuppgörelser och maktrelationer.

Nu kommer aktivister från rörelsen till Stockholm för att dela sina erfarenheter av  repression från en poliskår som samarbetar med organiserade nazister, men också av sina strategier för att kasta grus i det fascistiska maskineriet.

Dessutom bjuder kollektivet Diakoptes (Strömbrytarna) på dokumentärfilm om Greklands självorganiserade sociala center.

KONSERTER! LIVE! MUSIK!

– Moralens Väktare

Impo & The Tents

– Liv Slakt och Maskin

Husockupationerna och de sociala centren är bilder från framtiden!

Solidaritet med ockupationerna i Grekland!

Solidaritet med de kämpande!

10, 100, 1000 ockupationer…

SQUAT THE WORLD!

Arr: Cyklopen, en ”Solidaritetsgrupp från Stockholm” och Norr@ Klubben