CYKLOPEN: INVIGNINGEN

 

Ur intet skapas intet.
Ur stål, trä och kanalplast kan hundratals människor med ett gemensamt mål skapa historia.
Vi bygger, därför är vi.

 

I slutet av 2008 brändes Cyklopen 1 ned till grunden. Våren 2011 påbörjade vi arbetet med vårt och Söderorts nya frihetliga kulturhus. Tiotusentals arbetstimmar har förflutit sedan dess. Vi har svettats, svurit och skrattat ihop. Och nu är ett mycket, mycket speciellt hus redo för invigning.  

Vi drömde större. Vi byggde större. Vi vill att du kommer och firar det med oss. 

 

Cyklopen 2.0 – Som en galleria fast tvärtom.

Var med när äventyret börjar.

 

//////////////////////////////////
Cyklopen 2.0 – Som en galleria fast tvärtom.
Var med när äventyret börjar.
//////////////////////////////////

 

Under dagen är det frivilligt entré, men efter en hektisk slutspurt ligger vi flera hundra tusen back så donationer uppskattas mycket.

 

//////////////////////////////////

****************************

INTELLEKTUELL STIMULANS

****************************

 

**Föreläsning: Erfarenheten från Liebig 14 [dag]

2011 vräktes det ockuperade huset Liebig 14, Berlin, av tusentals poliser. Lucrezia, en av de tidigare boende, berättar om erfarenheterna av att kämpa och förlora – hur är det möjligt att vända sorg och vrede till konstruktiv kamp genom ”aktiv nihilism”.

 

**Bokrelease: Cyklopen 2003-2013 [dag]

Cyklopen släpper en bok om sin långa historia av kamp, svett och snedslagna spikar. Förvänta dig improviserade tal, bubbelmingel, kamratligt ryggdunkande och allmänt ooo:ande och ååå:ande över hur extraordinärt snygg boken är.

 

//////////////////////////////////
*************
***MUSIK****
*************

14.00 **Abe & Babe
Kända från livefavoriter som Combo De La Musica, Keifest och Jackie Mitto Tribute band. På invigningen kommer Abe & Babe att med keyboard och saxofon få färgerna i huset att stiga mot septemberhimlen.

16.00 **Kajsa Grytt Solo
Kajsa Grytt är uppvuxen i Rågsved och sångerska i legendariska Tant Strul. På Cyklopen får vi på nära håll höra hennes fantastiska texter och uppleva energin live. Det brukar heta att hon var med när det begav sig i Råggan, kanske är hon nu med och etablerar en ny tid för stationerna längst ut på Linje 19.
http://www.youtube.com/watch?v=yO5aPH3tf50

18.30 **Yakumbé
2007 spelade Yakumbé på invigningen av det förra huset. Sedan dess har de förgyllt otaliga karnevaler, festivaler och demonstrationer. Nu återvänder de till Högdalen för att fortsätta utforska sambarytmernas kraft.
http://www.youtube.com/watch?v=xi7Ho0iophY

 

20.00 **Oi Polloi
Tillsammans med Kansalaistotelematimus så släppte de en dubbel-cd om Cyklopen. Intäkterna från en efterföljande turné i Sverige och Tyskland donerades till återuppbyggnaden av huset. Samma dag som de fick förfrågan om att spela på invigningen så sa de ja, och nu har de bokat biljetter från Skottland. Vi är så glada för stödet, och för att de på lånade instrument kommer ge punken som får alla annan att blekna.
http://www.youtube.com/watch?v=ZeWXV-FKd6c

21.30 **Iberia
Iberias musik låter som vemodig house projicerad mot stora väggar av ljud, gospel och drömmen om ett solidariskt samhälle. Senaste låten heter ACAB och kommer välta dansgolv och regeringar världen över. Deras medlemmar återfinns och återfanns även i storheter som Pistol Disco, Makthaverskan och Die Neue Mythologen.
http://www.youtube.com/watch?v=ha9X4kcumf0

22.30 **Linda Pira
Linda Pira slog ned som en bomb under Röd november. Och har sedan dess fortsatt droppa musikaliska bomber. Vi är sjukt glada att hennes sjuka flow nu får inviga det nya huset.
http://www.youtube.com/watch?v=W6TeCOUF2GY

****************************
DJS 

****************************

Dagen **P-drum
Soulig disco, house, och afro.

Natten **Masskultur

Med utgångspunkt i DIY och antikommersialism tror Masskultur på den politiska kraften i en bra fest. Som DJ:s tar Masskultur under natten hjälp av Jane D’oeh, och lovar en vild blandning av allt från dancehall till power electronics, från anarkopunk till acid house.

****************************
BARNVÄNLIGT
****************************
****************
12-18 ** Rättbuss blir till barnbuss.
I bussen finns en kreativ fiskdamm, ansiktsmålning och massor av ballonger.

12-15 **Miljöworkshop för barn
Ett roligt och spännande sätt att lära sig mer om miljöfrågor

12-18 **Moas flygande skattkista.
Barnboksförfattaren och Cyklopenfavoriten Moa Wallin ordnar pysselhörna.

14.00 ***Ängeln och den blå hästen
Barnteater för både stora och små.

//////////////////////////////////
****************
*ALLT ANNAT*
***************

13.00 **Portarna öppnas
Klockan ett så öppnas de fem meter höga portarna till huset, och det hela kommer ske till snäckmusik.

12.00-18.00 **Gratisloppis [dag]
Det lokalpolitiska nätverket Linje 19 kommer med en gratislopp. Passa på att fynda, och prata om vad som sker politiskt längst ut på gröna linjen mot Hagsätra.

12.00-sent **Massor av mat
Vi har bjudit in mängder av grupper för att det också ska bli en kulinarisk upplevelse. Bland annat så kommer café Gullvivan från Högdalen Centrum, hamburgerrestaurangen Babas från Rågsved, Café 44 från Tjärhovsgatan och den ambulerande Tacovagnen. Mer info kommer snart.

Eventet på Facebook: https://www.facebook.com/events/1416102951937094/

//////////////////////////////////