Barkväll på Cyklopen med föredrag av Elmar Flatschart (18/10)

Fredagen den 18 oktober – alltså kvällen innan konferensen Marx2013 tar sin början på ABF-huset – bjuder vi in till en upptaktskväll på Cyklopen. Vi utlovar billig bar, mat, musik samt ett kortare föredrag på engelska.

Elmar Flatschart från Wien är verksam vid teoritidskriften Exit, mest känd som organ för Robert Kurz som avled förra året. Föredraget kommer att handla om utvecklingen av en ”värdekritik” (Wertkritik), som med utgångspunkt i Marx har gjort upp med den traditionella marxismen. Till att börja med betonades särskilt arbetskritik och kristeori, senare utvidgat till en kritik av det moderna förnuftet i allmänhet och det manliga subjektet i synnerhet. Målsättningen är nu att begripa patriarkatet och kapitalismen inom ramen för en enda superteori, en ”värdeavspaltningskritik”. Avslutningsvis tänker Elmar Flatschart även ge några självkritiska reflexioner kring problemen med att arbeta i en teorigrupp. Efter föredraget finns utrymme för diskussion.

Under kvällen spelas blandad musik av Anja från Masskultur, och föredraget presenteras av Rasmus Fleischer.

Cyklopen öppnar kl 18 och Elmar Flatschart talar klockan 19.30.

*************************************************************************

Mer info om Marx2013: http://marx2013.com/

*************************************************************************

Vi vill också tipsa om att FAGS (feminist art gallery solidarity) samma helg har premiär på Konsthall C i Hökarängen:  http://www.konsthallc.se/