Flytten av romlägren i Högdalen

I söndags höll vi ett möte med de människor som bor i lägren i Högdalen. De personer som skulle vräkas på måndag och som INTE ville återvända till Rumänien har nu med vår hjälp bosatt sig på en annan plats i Stockholm.

Vi har under två dagar, monterat ner mängder av skjul, flyttat mängder av saker och hjälpts åt att bygga upp allt igen. Vi har skaffat material, hyrt släp och lastbilar. Köpt mat och bensin och många av oss ligger ute med stora summor pengar och vi behöver fortfarande alla donationer vi kan få för att ro det här i land och skaffa det som fortfarande saknas.

Vi har inte löst någonting långsiktigt, det vi har gjort är att vi har skaffat lite mer tid, vi har sett till att våra vänner inte blivit av med det lilla de har. Att de personer som inte kan eller vill åka hem, kan stanna ett tag till. Vår kamp slutar INTE här, vi behöver drägliga boenden, och vi kommer att kräva det genom bland annat en första demonstration nu på söndag klockan 13:00 på Sergels Torg. Tills dess behöver vi all ekonomisk hjälp vi kan få så, har du möjlighet, sätt in det du kan avvara på vårat Plusgiro: 168 49 60-6

”Vi” är:

Solidaritet för 17, en del av Nätverket Linje 17
Nätverket Linje 19
Cyklopen
Det kunde varit jag
Ingen Människa är Illegal Stockholm
Insamling för hemlösa EU-migranter i Högdalen
Studenter mot rasism