SUF Nattcafé 28/2

SUFcola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Återigen dags för SUF:s nyktra nattcafé! Kom och drick kaffe, snacka politik, delta i workshops eller bara häng. Vi kommer hålla öppet från 19 fram tills vi tröttnar.
Som vanligt håller vi till uppe i boxen /2:a våningen

Vårt mål är att skapa en plats där människor kan mötas, dela erfarenheter och så frön till framtida projekt. Vi är trötta på att krogen är den enda mötesplatsen öppen under kvällstid, därför skapar vi själva en zon fri från konsumtionstvång och destruktiv alkoholkultur.

Den här månaden kommer vi att ha tema skolkamp!


Anders Borg har föreslagit att sänka studiebidraget för studenter, och liknande förslag kom för ett halvår sen för gymnasieelever. Regeringen lägger gång på gång förslag om att försämra för oss ungdomar, inte minst i skolan. Vi får tuffare krav och lärarna blir mer stressade, samtidigt som VD:ar för t.ex. John Bauer skrattar hela vägen till banken. Vi vill därför öppna upp för en start på en bred motrörelse mot alla dessa skitreformer! Så kom och häng och smid planer med oss och dina vänner!

Vi kommer att ha studenter som berättar om kampen på universiteten i Sverige och hur de har organiserat sig i Ockupera Universitetet-rörelsen, och en gammal elev från Borås som ska berätta om kampanjen ”Klasskamraterna” där 2006 och vad vi kan lära oss av dem.

Vi kommer att köra en föreläsning 21:00 och en 22:00!

Läs mer om klasskamraterna här

Som vanligt har vi öppet till sista personen går hem, och det är självklart valfritt att delta på eventuella diskussioner och workshops!

Eventuell vinst går oavkortat till Cyklopen.