Solidaritetsmåndag 24/3

sol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna Solidaritetsmåndag samarrangerar vi med EU-medborgare och aktivister från olika nätverk som arbetar sida vid sida med dem.

Maten lagas av EU-medborgare och de står även för musiken under kvällen. Under tiden vi arbetat tillsammans så har vi hela tiden varit upptagna av akutlösningar och denna kväll ska vi roa oss tillsammans samtidigt som vi hjälper.

Under ca 2 år var Cyklopens närmsta grannar EU-medborgarna som bodde i skogen i skjul, husvagnar och tält. De avhystes därifrån och fick då hjälp av aktivister att flytta till Flemingsberg där de snabbt blev vräkta och återigen fick hjälp att flytta. Denna gång till Helenelund. Där fick de inte stanna länge och nu är de utspridda i Stockholmsområdet, många utan sovplats. För bara ett par dagar sedan fick några av våra vänner sina husvagnar beslagtagna och med det sina sovplatser och alla sina ägodelar. Inte ens hjärtmedicinen fick hämtas ur husvagnen. Tempot trappas upp och avhysningarna har blivit allt mer effektiva, det börjar likna en hetsjakt. Allt de vill är att ha ett drägligare liv men behandlas som om fattigdom är ett brott. Medans kommun efter kommun avhyser och därmed skickar problemet vidare arbetar aktivister från olika organisationer sida vid sida med privatpersoner och EU-medborgarna för att hitta långsiktiga och kortsiktiga lösningar. Kom och hjälp oss att göra detta!

SCHEMA:
18:00: Cyklopen öppnar
19:00 – tills vi tröttnar: Aktivister och EU-medborgare berättar om sina erfarenheter med vräkningar och annat de genomgått sista tiden. Vi har även en öppen diskussion om framtiden, om kortsiktiga och långsiktiga lösningar.
Då vi tröttnat på att prata lyssnar vi på musik och har det allmänt trevligt.
24:00 Cyklopen stänger

Vi kommer även ha en insamling av kläder och annat då många har blivit av med alla sina tillhörigheter och bara har kläderna på kroppen kvar. Strumpor, underkläder, sovsäckar, liggunderlag finns ett särskilt behov av men även andra kläder och skor.

Om du/ni har ideér på vad vi kan göra eller är taggad på att vara med och arra en måndag, kom och snacka med oss!