Sprayburksproblematiken

hämta (1)

Grejen är så här, Cyklopen ska vara en plats där kulturen frodas och bor. Därför har vi upplåtit ytor för folk att måla till exempel graffiti på. Vi är ganska unika på det sättet, Stockholm är i övrigt extremt intolerant mot denna världens största konströrelse.

Vi byggde en graffitivägg och såg passivt på när vår gamla skåpbil Lasse förvandlades från ett transportmedel till en graffitivägg. När graffitiväggen försvann i vintras så byggde vi två nya och större väggar. Vi tycker att det kan vara fint att folk även målar på vår byggcontainer. Vi har dessutom valt att låta folk måla på vår barack som nu används som miljöstuga. Vi källsorterar typ allt vårt avfall. Och här kommer sprayburksproblematiken in i bilden. Vi vill göra oss av med sprayburkarna på ett miljövänligt sätt, så vi har lämnat in dom till miljöställen och fått betala massor av pengar för det. Ett lass tomma burkar kostar runt 7000 kr och när vi bara hade en vägg så behövde vi åka med ett lass per kvartal ungefär. Nu har vi ännu mer ytor att måla på och det betyder att det kommer att kosta mycket mer att göra oss av med sprayburkarna. Cyklopen har dock inga pengar. Inte bara det, vi ligger jättemycket back. Alltså asmycket back. Så vi kan inte betala för att göra oss av med sprayburkarna, men vi har redan nu flera lass med burkar som vi behöver bli av med utan att vi har råd med det. Så nu står vi inför ett dilemma. Kan vi hitta ett sätt att finansiera att göra oss av med sprayburkarna på ett miljömässigt bra sätt? Eller måste vi beröva Stockholm på en av väldigt få platser där folk kan måla graffiti? Vi skulle verkligen hata att behöva göra det, men samtidigt så har vi inga pengar. Vi behöver hitta något sätt att göra oss av med sprayburkarna som inte innebär någon kostnad för Cyklopen. Hjälp oss gärna med detta. Tips? Maila [email protected] eller skänk lite pengar på något sätt som står i den gula rutan till höger här på hemsidan.