JAK-dagen torsdag 18/9

logo JAK

Hej alla JAK-are och alla som är intresserade av JAK Medlemsbank! 

I år firar vi för första gången ”JAK-dagen”. JAK Medlemsbank är en svensk räntefri bank. Banken är medlemsägd och medlemmarna sparar pengar utan att få ränta och lånar pengar utan att betala ränta. Namnet kommer från den klassiska nationalekonomins produktionsfaktorer jord, arbete och kapital. Vi kämpar för att skapa en rättvis ekonomi utan ränta.

Den 18e september firar vi ”JAK-dagen”. Det är den dag JAK Medlemsbank bildades år 1965. Vi i JAK vill fira dagen och valåret gör att det känns extra aktuellt med rättvis ekonomi. Vi behöver uppmärksamma det ekonomiska systemet som skapar orättvisor runt om i världen och får många länder att gå på knäna. Det finns mycket vi kan göra för att skapa förändring och den 18e september kommer vi att både diskutera lösningar och problem.

Kom till det frihetliga kulturhuset Cyklopen och få information om eller diskutera ekonomisk och ekologisk hållbar ekonomi! Vi lovar en intressant och givande kväll. På plats finner ni JAK-Stockholm med personer från den lokala ansvarsgruppen. Det finns en servering där pengarna går till Cyklopen. Cyklopen ligger i Högdalen, Magelungsvägen 170, 124 59 Bandhagen. Se länk för vägbeskrivning: http://cyklopen.se/hitta-till-oss/

Vi slår upp portarna klockan 17.00 torsdagen den 18 september. Kvällen kommer sedan att bestå av föreläsningar, workshop, mingel och annat smått och gott!

Vi JAK-Stockholm hälsar alla varmt välkomna, inga förkunskaper krävs!

Eventet på FB finnes HÄR

JAKs hemsida hittas HÄR