FEMINISMO COMUNITARIO

fem2

Företrädare för den bolivianska feministiska gräsrotsrörelsen Feminismo Comunitario avslutar sin besök i Sverige med en heldag där vi möts i politiska diskussioner om hur vi kan skapa en rörelse i Sverige varvat med politisk hantverkskapande, gemenskap, mat och levande musik.

PLATS: Allaktivitetshuset Cyklopen
Magelungsvägen 170, Högdalen

Arrangörer: FEMINISTAS MIGRANTES, ALLT ÅT ALLA STOCKHOLM, CYKLOPEN, MESTIZO POWER

TOLK: Marita Castro

OBS!!!! ENDAST FÖRANMÄLAN från kl 19.00!!!! Föranmälan är nu stängd

PROGRAM

14:00 WORKSHOP: ARPILLERAS
Ett konstform som kvinnor under Pinochets diktatorstyre i Chile, använde föra att berätta om orättvisor
https://www.youtube.com/watch?v=O1YWE2UBin0
BARNAKTIVITETER; målarverkstad, pyssel och lite annat.

16.00 GEMENSAM MIDDAG

17:30 SAMTAL MED BOLIVIANSKA AKTIVISTER JULIETA PAREDES OCH ADRIANA GUZMAN
Två välkända latinamerikanska feminister som tillhör ursprungsbefolkning Aymara och ingår i växande feministisk rörelse som har utvecklats i Latinamerika. Feminismo Comunitario, som rörelse heter, utgår bl.a. från sina förfäders kamphistoria, det är genom denna historia vi får kraft, drar lärdomar och aktualiserar vårt motstånd. Kampen är, enligt Feminismo Comunitario, mot patriarkatet som helhet, eftersom det är de patriarkala relationer som erbjuder en modell för andra dominansförhållanden att skapa och reproducera förtryck. Vårt syfte är att visa att Feminismo Komunitario som rörelse kan bidra till att utöka och bredda andra kamper även utanför Latinamerikas gränser.
Vi som bjudit hit Julieta och Adriana är en grupp latinamerikanska feminister som bor i Sverige. Vi arbetar med avkolonisering av feminismen och vi är rasifierade feminister som vill blicka framåt för en intersektionell systerskap och en feminism underifrån som inkluderar, problematiserar och synliggör de maktstrukturerna som patriarkatet och nylonialismen som system tillsammans skapar och genererar för att gynna de kapitalistiska intressena och dess reproduktion.

Info på engelska
http://hemisphericinstitute.org/hemi/en … s-carvajal

20.00-23.00 FIESTA COMUNITARIA
21.00 BANDET FALAKUMBE SPELAR
Cumbia, reggae, ska, chicha, punk
https://soundcloud.com/falakumbe
https://youtu.be/AkuTlt4BqwE

Gratis inträde
(efter 19.00, ålder+ samt föranmälan)

feminismo