Planteringsdag

plant

Varmt välkomna till stor planteringsdag på Cyklopen!

Söndag 7/6 kl. 10:00

Nu har odlingen runt Cyklopen kommit igång på riktigt. Vi har satt ut pallkragar runt hela huset och fyllt på med jord och gödsel och börjat plantera ut av försådden, direktsått, byggt spaljeer, sått äng och planterat havtornsbuskar. Det mesta av marken runt huset är obrukbar förutom i utkanten mot skogen och en stor vall bestående av lerjord, därför odlar vi framförallt i pallkragar med god planteringsjord och välbrunnet hästgödsel. På sikt är vision en vertikal skogsträdgård, en blomstrande fjärilsäng, fruktträdallé, bygga ett lusthus, att Cyklopen ska bli självförsörjande med grönsaker sommartid och kanske en inomhusträdgård av sukulenter på vårat varma loft. Det vi odlat hittills är sommarblom, perenner, grönsaker, örter, fruktträd, jordgubbar och kryddor, men det finns fortfarande mycket plats kvar i kragarna!

Söndagen den 7 Juni ordnar vi planteringssdag där alla är välkomna att hjälpa till, vi bjuder på matig fika! Planen för dagen är plantera ut allt vi försått, direktså, bygga och måla fler spaljeer. Vi önskar oss fler perenna växter! Så om du har något över du vill bidra med är det hjärtligt välkommet, vi blir jätteglada av det mesta men här är några grejer vi inom gruppen tycker skulle vara extra kul!

Klätterväxter, t. ex.
Björnbär
Klättervildvin
Humle
Kaprifol
Klätterhortensia
Blåregn

Gräsfrö
Bärbuskar ex. vinbär och krusbär
Träd
Rabarber
Murgröna
Vintergröna vinca
Ormbunkar
Prydnadsgräs
Valmofrö
Marktäckare

Generellt höga växter och skuggtåliga perenner
Växter som kan växa i lerjord
Traktordäck att odla i
Gödsel
Halm
Spån för kompost

Men som sagt, pallkragarna ska fyllas och alla plantor är välkomna :)

Så, varmt välkomna, oavsett om du vill hjälpa till under dagen, bidra med växter, bli aktiv i Cyklopens trädgårdsgrupp eller bara ta en fika och kolla in odlingarna! Vi arbetar och lär oss tillsammans, och om du har några idéer för trådgården så kom hit och va med! Ta med oömma kläder efter väder, och ta gärna med om du har en skottkärra eller spadar!