Cyklopen stöder Högdalens Folkets hus

högdalen squaten

När politikerna säljer ut det som borde vara gemensamt till vrakpriser.
När andra politiker ger upp idén om en jämlik och rättvis stad.
När ett kommersiellt bostadsbolag gör som alla kommersiella bolag och försöker tjäna så mycket pengar som möjligt.
När samma bostadsbolag håller en gammal skolbyggnad stängd i fem års tid för att sen kunna säga att här skapade bostadsrätterna liv på platsen – samtidigt som människor inte har någonstans att bo och andra tvingas flytta från platser där de levt sina liv på grund av hyreshöjningar.
När människor då tar saken i egna händer och själva skapar utrymme för sina drömmar om staden kan vi inte göra annat än att ge dom en high five.

Vi har sett Stockholms allmännyttiga bostadsbestånd reas ut av högerideologiska skäl. Planerna på att riva Högdalens gamla skola för att bygga exklusiva bostadsrätter är en del i ett projekt som innebär att Högdalens invånare ska bytas ut mot rikare (argumenten om blandade boendeformer är falsk, först vill vi se mängder av hyresrätter i Danderyd och Djursholm).
Ockupationen synliggör den konfliktlinje som löper rätt genom våra förorter – mellan människors rätt till staden och storföretagens intresse av vinst. I denna konflikt ställer vi oss utan en sekunds tvekan på våra nya grannars sida.

Den nya stadshusmajoriteten har att välja mellan medborgarna som röstade för förändring och de storföretag som vill se miljardrullningen fortsätta. Vilken sida den väljer återstår att se.

Följ Högdalen Folkets hus:
http://teaterkvarteren.se
https://www.facebook.com/pages/H%C3%B6gdalens-V%C3%A4nner/460041857492836