Presentation av boken Lönlösa liv och samtal om krisen

bibblan

22/8 14.00 i Cyklopens bibliotek på våning 2.
Fredrik och Jakob från det Malmöbaserade marxistiska nätverket Kämpa tillsammans! kommer till Cyklopen för att presentera nätverkets senaste antologi Lönlösa liv: skissartade anteckningar till ett proletariat utan arbete och arbetarrörelse (Pluribus, Lund, 2014) som kom i vintras.

Texterna är ett försök att formulera särdragen för en tid då kapitalismen befinner sig i permanent kris och förfall. Lönlösa liv handlar om den ekonomiska krisens bakgrund, de nya politiska rörelsernas relation till arbetslöshet, kris och teknisk utveckling. I antologin tecknas också de möjligheter för uppror och makt som visar sig i dagens värld.

Till eftermiddagen är också historikern Rasmus Fleischer inbjuden för ett efterföljande samtal om krisen.

Missa inte heller att besöka Anarkistiska bokmässan som sker samma dag med start 10.00 på Solidaritetshuset i Stockholm.