27/9: Husman på Eskils vis

För att hitta inspirationen till denna brunch har vi har letat i vår egen grav. Allt från skolmatsalen fram tills idag.
Söndag den 27e september kl 12.00 tills maten tar slut (brukar ske runt kl 13.30-14.00)
Menyn uppdateras under veckan men vi kan redan nu avslöja att det kommer bli allt från smörgåstårta till ostkaka.

100 spänn, stödpris 150.
Vegan såklart!

Här är en text om Eskils vänner, god läsning!

Vi är Eskils vänner. Vi lagar vegansk mat.

Detta gör vi för att vi tror att det är ett sätt att få folk att äta mer växtbaserad kost. Med en växtbaserad kost behöver ingen dö för maten på våra tallrikar. Ingen behöver fängslas och ingen behöver ryckas från sina föräldrar. Alla blir gladare, fler får det bättre. Dessutom är det gott. Och trevligare att äta tillsammans.

Vi som lagar maten är ett kollektiv som gör det helt på ideell basis, vi lägger ner ganska mycket tid för att ni ska få bra och god mat. Allt överskott som vi får in går till bra saker, oftast till Cyklopen, ibland till någon annan verksamhet. Men vi behåller aldrig några pengar för oss själva.

Eftersom vi gör all mat på vår fritid och inte har något proffskök, kan vi inte laga mer mat än vad vi gör idag. Oftast räcker det till ungefär 100 personer. Ibland mer, ibland mindre. Det beror mycket på hur fördelningen hos er som äter maten ser ut. Finns det lite av en maträtt, kanske ska jag då ta lite av den och mer av något annat?

Eftersom våra bruncher har varit så uppskattade och det kommit så mycket folk, har ibland maten tagit slut väldigt fort. Om du känner att saker tagit slut innan du hunnit smaka på det, prata med oss som jobbar så kan vi lösa det tillsammans.

Eskils vänner är inte bara vi som lagar och fixar med maten. Det är vi alla tillsammans som vill ha en värld med godare, bättre mat!

https://www.facebook.com/events/186422285023138/

eskils