19/10: Tunnelbaneorkestern spelar Joe Hill

Den 19:e november tolkar Tunnelbaneorkestern Joe Hills musikaliska arv. Tunnelbaneorkestern består av en blandad grupp musicerande migranter och bandet har startats för att hjälpa migrerande musiker att kunna leva på sin kompetens. Från kl 19.00.

joehill

Han reste från fattigdom och misär i en liten stad ett par timmar från huvudstaden. Han hade drömmar om en mer dräglig tillvaro än den vardag som präglades av osäkra arbetsförhållanden och en vidrig arbetsmiljö.

Ion och John, båda musiker och diktare ville något mer. Den ena emigrerade från Sverige den andre från Rumänien. Det skiljer sig exakt 100 år mellan deras resor men omständigheterna är de samma.

Den 19:e november är det 100 år sedan Gävlesonen Joe Hill blev avrättad för ett dubbelmord i Utah. Om han var skyldig eller ej kommer vi nog aldrig få veta.

Vad vi dock vet är att han är en av de allra största symbolerna för facklig kamp och för människovärde. Han är dessutom en låtskrivare som har influerat Woody Guthrie, Pete Seeger och Bob Dylan.

Nu låter vi Tunnelbaneorkestern tolka Joe Hills musikaliska arv. Tunnelbaneorkestern består av en blandad grupp musicerande migranter och bandet har startats för att hjälpa migrerande musiker att kunna leva på sin kompetens.

Biljetterna kostar 100 kr, du kan betala, kontakt, med kort eller SWISH

https://www.facebook.com/events/1685722914991207/