Cyklopen avslutar flyktingmottagandet

På grund av avtagande flyktingströmmar till Stockholm väljer Cyklopen att avsluta sitt arbete med flyktingmottagande. Från att det kommit ca 600 flyktingar per dygn till Stockholm har det minskat till ca 100 flyktingar per dygn. Dessa kan inrymmas på bekvämare inrättningar än Cyklopen. Anledningen till de minskade strömmarna är antagligen de ökande gränskontrollerna inom EU. Det kan också bero på att bilden av Finland som ett bra slutmål har förändrats vilket minskar de transitflyktingar som färdas genom Sverige. Vi tackar för vårt sammarbete med Babas som bidragit med lagad mat till övernattningarna. Vi tackar också IOGT som skött flyktingsamordningen för ett bra och organiserat arbete samt Kämpa Stockholm samt alla frivilliga som ställt upp och hjälpt till.

Skulle trenden med flyktingströmmar ändras och flera anlända ska vi överväga att öppna vår mottagningsverksamhet igen!
Till de som fortsätter med flyktingmottagandet: kämpa på!