21/11: Archfilm

Lördag 21 nov. 13.00-17.00

Välkommen till kulturhuset Cyklopen i Högdalen för en eftermiddag av intressant film och angelägna samtal om arkitektur, städer och demokrati! Liksom alla ArchFilmSthlm:s visningar har denna fritt inträde. Välkommen!

DAGENS PROGRAM
13.00 – Intro
13.20 – Film: Double Happiness
14.30 – Panelsamtal: Städer och demokrati
15.30 – Film: Concrete Stories

DOUBLE HAPPINESS – En film om identitet, urbanitet, makt och smak. Hallstatt i Österrike har inspirerat stadsplanerare i Kina att bygga en stad som är en nästintill exakt kopia av det Österrikiska originalet – dock i en start urbaniserad region, till skillnad från det rurala originalet. Filmen handlar om de två olika världar och livsstilar städerna erbjuder, om original och kopia, om liv och fiktion och om dröm och verklighet.
Regissör: Ella Raidel
Trailer —-> https://vimeo.com/103542160

CONCRETE STORIES – Ett lustfyllt collage av berättelser och röster om identitet och storskaliga planeringsideal med sociala ambitioner. Efter andra världskriget började betonghus att massproduceras för att lösa den akuta bostadsbristen – i Sverige kallat miljonprogrammet. I Concrete Stories får människor från olika betongområden i Europa berätta om sina upplevelser. Det är historier om industriellt byggda hem och ett standardiserande av Europa som präglat hela generationer.
Regissör: Lorenz Findeisen
Trailer —-> https://vimeo.com/48734655

PANELSAMTAL: STÄDER OCH DEMOKRATI – Vi har bjudit in arkitekter, forskare och aktivister till ett samtal om vilken roll arkitektur kan spela i arbetet med att skapa mer jämlika städer, hur demokratisk stadsplanering kan gå till och vad som händer när medborgare inte bjuds in att aktivt delta i skapande av våra gemensamma städer.
Samtalsledare: Victoria Percovich Gutierrez, ArchFilmSthlm.

Gå till www.archfilmsthlm.se för att se hela helgens program.

archfilm