Cykloparen Victor porträtteras i dokumentär om politisk konst

victor marx

 

Nu på onsdag 2 december kl 22.30 sänds dokumentären Artityd på SVT1. Det är en programserie som följer med samtida konstnärer när de gör sin grej. Avsnittet på onsdag handlar om den politiska konstnären och Cykloparen Victor Marx. Avsnittet kommer även att finnas här efter att det sänts: http://urplay.se/Produkter/190199-Artityd-Victor-Marx

Victor Marx är konstnär, arkitekt, aktivist och en av drivkrafterna bakom kulturhuset Cyklopen. Hans konst och gatukonst är politisk och han ifrågasätter myndigheter och svensk lagstiftning. Vem har rätt att påverka och utveckla samhället och vilken och vems kulturyttring som ska få ta plats i det offentliga rummet? Tillsammmans med andra konstnärer och aktivister påbörjar Victor byggen av flera nya konstprojekt kopplade till boende och rättigheter, miljön och klassamhället.