Biblioteksbar: Hur står vi ut i en verklighet?

bibblan
☽☼❀ Biblioteksbar 28.1.2016 18.00—24.00 ☼❀☽
Föreläsning, samtal, läsningar och musik. Varmt välkomna!

Under kvällen:

☽☼❀ Felicia Mulinari och Erland Edberg läser Vi vet ännu inte om en kärlekshistoria som inte handlar om att förlora allt☼❀☽
Felicia Mulinari och Erland Edberg är poeter. De kommer läsa kollektiv- och nyskriven text.

☽☼❀ Hanna Gustavsson läser ur Nattbarn och Iggy 4-ever☼❀☽
Hanna Gustavsson är illustratör och serieskapare. Böckerna om Iggy handlar om värdelösa dagar i skolan, klass, mobilspel och bästa vänner. Och hur vi på olika sätt inte står ut i en verklighet. Men kanske skulle kunna.

☽☼❀ Live: Lux Lumen ☼❀☽
Lux Lumen är Mira Eklunds soloprojekt, och under spelningen så testas och utmanas vad som kan upplevas som verklighet.

☽☼❀ Lydia Wistisen om ”Från sovstad till betongdjungel: Höghusförorten i svensk ungdomslitteratur och kultur” ☼❀☽
Bilden av höghusförorten har förändrats och fördjupats under de senaste 50 åren och har förknippats med såväl utanförskap, kriminalitet och våld, som med med frihet, revolt och gemenskap. Lydia Wistisen doktorerar i litteraturvetenskap vid SU och skriver om relationen mellan människa och stad i svensk ungdomslitteratur med Stockholmsmotiv.

☽☼❀ Söderorts Institut för Andra Visioner släpper väggtidningen Vräk Veidekke ☼❀☽
SIFAV är en grupp som sedan 2012 arbetar konstnärligt med frågor som rör staden och det gemensamma. I sitt arbete ska de bl.a. släppa en publikation per år under tio års tid. Nr tre tar avstamp i Högdalens skola, som under en sommarmånad 2015 var ockuperat i protest mot utförsäljning och planerad rivning till förmån för dyra nybyggda bostadsrätter.

☽☼❀ P-Drum spelar disco ☼❀☽
P-Drum är klubbarrangör, expoet och Cyklopenbibliotekets hus-DJ.

Detta är den femte baren i Cyklopenbibliotekets långtidsundersökning: Hur står vi ut i en verklighet? Vi kommer under vintern och våren ha en biblioteksbar i månaden där vi utifrån olika håll närmar oss temat. Alla barer öppnar 18.00 och har fritt inträde.