7/3: Biblioteksbar

bibblan
☽☼❀ Biblioteksbar 7.3.2016 18.00—24.00 ☼❀☽
Under kvällen blir det läsningar, samtal och musik. Dessutom god mat, bar och blomsterarrangemang. Varmt välkomna!

Under kvällen händer detta:

☽☼❀ Sarra Anaya läser Cigaretter smakar bäst när man vet att dom sakta dödar en ☼❀☽
Sarra Anaya är poet och texten handlar om en förälder och ett barn som tvingas att leva tillsammans fast dom inte vill.

☽☼❀ Smakprov ur Alma Lindés tre nya pjäser Prisplan Bas, Räkfrossan och Puzinuz Amore ☼❀☽

☽☼❀ Släpp: Brand #1, 2016: Att hjälpa ☼❀☽
Utifrån de senaste årens solidaritet med flyktingar och migranter vill Brand prata om att hjälpa. Hjälpa för att det inte finns några alternativ, för att välfärdsstaten krisar. Hjälp som skapar gemenskap, som är en viktig del av mänsklighetens historia. Hjälpa för att känna sig god, få lajks på FB, hjälpa för att inte överges. Under kvällen berättar redaktörerna om numret och Sofie Norstedt läser sin text ”Ge eller överges”.

☽☼❀ Utställning: Greta Weibull visar skulpurer ☼❀☽
Greta Weibull är konstnär och läser senare under kvällen även essän Riskera att melodin är din metod. Både verken och essän handlar på olika sätt om språk, institution, kropp, kritik, och politik.

☽☼❀ DJ: P-Drum ☼❀☽
P-Drum är Cyklopenbibliotekets hus-DJ och spelar disco.

Detta är den sjätte biblioteksbaren i Cyklopenbibliotekets långtidsundersökning: Hur står vi ut i en verklighet? Vi kommer under vintern och våren ordna biblioteksbar ca en gång i månaden där vi från olika håll närmar oss temat genom text, teater, film, musik och samtal. Alla barer öppnar 18.00 och har fritt inträde.

Vi är så glada för att mars biblioteksbar också en del av Feminism underifrån Stockholms kampvecka. Här går det att se hela programmet: http://feminismunderifransthlm.tumblr.com/kampveckan