14/4: Biblioteksbar

bibblan

☽☼❀ Biblioteksbar 14.4.2016 18.00—24.00 ☼❀☽
Under kvällen blir det läsningar, ljud, musik och samtal. Dessutom god mat, bar och blomsterarrangemang. Varmt välkomna!

Under kvällen händer detta (och mer):

☽☼❀ Henrik Johansson läser ur Johanssons liv, arbetsglädje och återuppståndelse ☼❀☽
Malmöförfattaren Henrik Johanssons andra bok är en samling med noveller, dikter och ibland något däremellan. Boken närmar sig med både humor och svärta ämnen som klass, släkthistoria, arbete och motstånd.

☽☼❀ Ljudverk: Läs mellan raderna kommatecken bitch ☼❀☽
Läs mellan raderna kommatecken bitch dom förhåller sig typ det är ok och vi kan tycka olika men NÄ vissa saker är inte ok jävla liberal idéskit är ett ljudverk av skådespelaren Alejandra Goic Albornoz och konstnären Johanna Gustavsson. Verket presenteras på plats och sedan lyssnar vi gemensamt på utvalda delar.

☽☼❀ Utställning: Videokonst av Daniel Wiklund
Videokonstnären Daniel Wiklund ger oss en unik installation för just den här kvällen. Teman som kanske eller kanske inte kommer att beröras är astralplan, beroenden och frihet, ortorexi, nervgift och subventionerade vägar ut ur lidandet.

☽☼❀ DJ: P-Drum ☼❀☽
P-Drum är Cyklopenbibliotekets hus-DJ och spelar disco.

☽☼❀ Hackerspace: Sparvnästet ☼❀☽
Denna bar kommer även hackspacet Sparvnästet vara på nedervåningen under kvällen och ordna ett hack med temat Lära sig att laga saker. Så om ni vill kan ni börja kvällen med att laga till exempel trasiga hörlurar, en trasig laptop eller något annat elektroniskt så finns det möjligheter att försöka laga detta tillsammans.

Detta är den sjunda biblioteksbaren i Cyklopenbibliotekets långtidsundersökning: Hur står vi ut i en verklighet? Under vintern och våren ordnar vi biblioteksbar ca en gång i månaden där vi från olika håll närmar oss temat genom text, teater, film, musik och samtal. Alla barer öppnar 18.00 och har fritt inträde.

Vi passar också på att fira våren då denna bardag infaller på Tiburtiusdagen, som enligt gammal uppdelning av året är den första sommardagen. ”Hur än vädret är på Tiburtius, så skall björnen gå ur idet, tjädern spela i talltoppen och gäddan gå på nätet”