Kulturstadsdel utvecklas i Högdalen!

APRIL APRIL

 

april april

Stadsbyggnadskontoret har under en tid haft ett programarbete för området mellan Magelungsvägen, Rågsvedsvägen och järnvägen. I ett nära samarbete med berörda intressenter – Cyklopen, Sthlm Sub Surfers samt främst Veidekke som är nyblivna markägare – har ett förslag vuxit fram på en kulturstadsdel som verkligen kan lyfta hela Vantör.
Veidekke har stora planer då de samtidigt bidrar med 400 nya bostäder i Högdalen centrum. Vi tror verkligen på Högdalen! säger Lina Brantemark, affärsutvecklare på Veidekke.

Föreningen Cyklopen är försiktigt positiv, då de diskuterat frågat under lång tid. Vi hoppas att Veidekke kan gå mer varsamt fram än vid rivningen av Högdalen Folkets Hus, avslutar Kim Orrell från Cyklopen.

Läs mer:
http://www.stockholm.se/Fristaende-webbplatser/Fackforvaltningssajter/Trafikkontoret/Soderort/Hogdalen-kv-Mikrofilmen/