Släppfest: Rätt att bo kvar

SIFAV_Affisch

Sifav (Söderorts institut för andra visioner) välkomnar er till släppfest för boken Rätt att bo kvar – Handbok i organisering mot hyreshöjningar och gentrifiering. Under kvällen blir det läsningar, film, samtal, musik, mat och presentation av boken.

Rätt att bo kvar är en handbok som har skrivits för att användas praktiskt i kampen om hyresrättens framtid. Boken har växt fram ur gemensamma erfarenheter av att ta strid mot renoveringar som åtföljts av kraftiga hyreshöjningar.

De senaste åren har vi sett hur hyreslägenheter runt om i Sverige renoveras med omfattande hyreshöjningar som följd. Om inte hyresgäster går samman och kräver sina rättigheter kommer detta att fortsätta, och tusentals människor kommer att tvingas flytta. Den här boken är tänkt att användas som ett praktiskt verktyg för lokal organisering.

Program
16.00 Cyklopen öppnar
16.30 Visning av filmen ”Våra hem, deras hus” av Malcolm Noble och Bengt Löfgren.
17.10 Panelsamtal om kamper mot hyreshöjningar med bl.a. Malin Widehammar som är redaktör för boken, samt personer med erfarenheter av att organisera sig mot renovräkningar.
18.30 Läsningar av poeten Jenny Wrangborg och konstnären Astrid Filin.
19.00 Musik och häng.

Om vädret tillåter blir det även korvgrillning till självkostnadspris, annars lagar vi någonting annat gott.

Programmet sker i samarbete med ABF Stockholm.

VÄLKOMMEN

Söndagen den 5 juni
Kl. 16.00–20.00