Missa in releasen ikväll 9/9! GÅ BARA

Gå bara Ny

Release: Abdi Elmi Koch Linn Bursell – Gå Bara

☽☼❀ Fredag 9 sept. 19.00-23.00 ☽☼❀

Under kvällen blir det läsningar, djs, snacks och konsert med folkmusikern Sara Parkman.

Gå bara min flykt från Somalia till Sverige handlar om kriget i Somalia, resan genom Sahara och över Medelhavet och till slut kampen för att få ett rimligt liv i Europa. Tillsammans med författaren Linn Bursell vittnar Abdi Elmi om de övergrepp och den förnedring som flyktingar utsätts för på vägen till det slutna Europa där de sedan bollas runt mellan länder till följd av en cynisk och kollapsad migrationspolitik. Det är en berättelse som synliggör rasismen och islamofobins starka grepp om lagstiftning, politik och enskilda människors värderingar. Men den handlar också om solidaritet och vänskap i svåra situationer.