4/12: Biblioteksbar 4

bibliobar

☽☼❀ Biblioteksbar 4.12.2016 16.00—21.00 ☼❀☽
Cyklopenbiblioteket fortsätter med långtidsundersökningen: Hur står vi ut i en verklighet?Under kvällen blir det läsningar, föredrag, musik och samtal. Dessutom god mat, bar och blomsterarrangemang. Varmt välkomna!

Under kvällen händer detta:

☽☼❀Andrzej Tichý läser ur Eländet ☽☼❀
Eländet, som är Andrzej Tichýs sjätte bok, inleds med ett citat av Simone Weil: ”Motsägelsen är det enda som visar att vi inte är allt. Motsägelsen är vårt elände, och känslan av vårt elände är känslan av verklighet”. Sedan möter en cellist en ung hemlös man vid kanalen i Malmö och någonting brister. Minnen väller fram, förändrar och tar över i boken som handlar om fattigdom, utsatthet och solidaritet.

☽☼❀Ministry of Space – Don´t let Belgrade d(r)own.☽☼❀
Kollektivet Ministry of Space grundades 2011 med syftet att skapa en mer demokratisk stad. Under föreläsningen berättar de om deras metoder som sträcker sig från ockupationer till att driva ett utomhusgalleri och arbeta för förändad lagstiftning. Men fokus kommer framförallt vara på initiativet Ne da(vi)mo Beograd som bildats som svar på stadsutvecklingsprojektet Belgrade Waterfront och under 2016 blivit till en massrörelse med upp till 25000 personer på gatorna. (Föredraget är på engelska, Lecture in English.)

☽☼❀ DJ: P-Drum ☼❀☽
P-Drum är Cyklopenbibliotekets hus-DJ och spelar disco. Denna gång tar han med helt nybyggda högtalare.

Mer tillkommer.

Detta är den nionde biblioteksbaren i Cyklopenbibliotekets långtidsundersökning: Hur står vi ut i en verklighet? Biblioteksbaren är återkommande på Cyklopens övervåning där vi från olika håll närmar oss temat genom text, teater, film, musik och samtal. Alla barer har fritt inträde.