25/1: Release – Brand: Rörelse i Östeuropa

Nytt nummer av Tidningen Brand

Kom och fira med oss det senaste numret av Brand ”Östeuropa i rörelse” på Cyklopens onsdagspub.

Det senaste numret har samlat berättelser som annars hamnar i skymundan när historien om Östeuropa ska skrivas. Vi får bekanta oss med: informell organisering under radarn, vräkta pensionärer som ägnar sig åt direkt aktion, husockupationer, massdemonstrationer mot stadsutveckling för de rika, en nyskapande syndikalistisk fackföreningsrörelse, kvinnokamp, dans som ett queert vapen och mycket, mycket mer.

På denna onsdagspub gästas vi av numrets redaktörer samt Elżbieta Korolczuk, forskare och aktivist, som berättar mer om det feministiska motståndet mot nyliberalismen i Polen och framförallt om de allra senaste händelserna som kommit att kallas den ”svarta protesten”.

Julia Lindblom läser högt ur Dasha Ches text som finns med i numret.

Ta med kontanter om du vill köpa ett lösnummer. Det kommer även att finnas mat och dryck till försäljning. Gratis inträde.