13/3: Biblioteksbar

☽☼❀ Biblioteksbar 13.3.2017 18.00—00.00 ☼❀☽
Varmt välkomna till den elfte delen av långtidsundersökningen: Hur står vi ut i en verklighet? Under kvällen blir det läsningar, mat, hack och musik. Programmet brukar hålla på mellan sju och nio, men kom gärna innan och stanna till sent.

☽☼❀ Marika Troili läser ur Inga kärleksbrev idag heller☽☼❀
I boken Inga kärleksbrev idag heller undersöker konstnären och brevbäraren Marika Troili vad som händer med yrkesstolthet och kunskap när ett företag försöker effektivisera sin verksamhet genom oräkneliga omorganisationer.

☽☼❀ Ranwa al–Amasy läser poesi☽☼❀
Ranwa al–Amasy är poet från Bahrain. Så här beskrev Göteborgs poesifestival hennes texter: ”Dikternas dygn trafikeras av röster, viskningar, andetag, sång. Ett vi dansar i rymden, datorer ringer upp varandra vid nattens slut. Dalí visar fingret på duets Facebook-vägg och i en trädgård strös blomblad”.

☽☼❀ Tone Schunnesson läser ur Tripprapporter☽☼❀
Ordet Tripprapporter syftar oftast på internetinlägg där personer beskriver sina knarkupplevelser. I Schunessons debutroman går allt sönder fast ändå inte och knarkreferenserna delar rum med skamlöshet, extas, ensamhet och sorg.

☽☼❀ Hackspace: Laga elektronik med Sparvnästet☽☼❀
Under kvällen kommer hackspacet Sparvnästet återigen vara på plats för att tillsammans laga trasig elektronik. De hälsar att en gärna får ta med något trasigt som borde lagas, ett stick/brodyrprojekt eller någonting annat att mecka med.

Biblioteksbaren är återkommande på Cyklopens övervåning där vi från olika håll närmar oss temat genom text, teater, film, musik och samtal. Alla barer har fritt inträde.