18/4: Biblioteksbar

☽☼❀ Biblioteksbar 18.4.2017 18.00—00.00 ❀☼☽

Varmt välkomna till den tolfte biblioteksbaren. Under kvällen blir det läsningar, performance, föreläsning, mat och musik. Programmet brukar hålla på mellan sju och nio, men kom gärna tidigare och stanna till sent.

Under kvällen händer detta:

☽☼❀ Emil Boss läser ur långdikten Acceleration ❀☼☽
Gångtider och ställtider. Ledtider och väntetider. Spilltider och feltider. Orden arbetar i oss med exakta manövrar. Acceleration är en dikt om arbete, språk och kamp. Den utspelar sig på platsen där de outförda handlingarna kan lyftas fram genom luften och påbörja arbetet härifrån.

☽☼❀ Anneli Jordahl läser ur Som hundarna i Lafayette Park ❀☼☽
Anneli Jordahls senaste roman handlar om möjligheterna att bli så stark att man förmår vara delaktig i det som sker och att inte vara ensam i världen.

☽☼❀ Magnus Hörnqvist föreläser om klass ❀☼☽
Klass är ett begrepp som används vid indelning utifrån ekonomiska och sociala kriterier. Att kategorisera genom klass är ett sätt att närma sig ojämlikt fördelade livschanser. Kriminologen Magnus Hörnqvist ger en kortare föreläsning utifrån hans bok Klass som kom ut förra året, efteråt finns möjlighet till samtal och frågor.

☽☼❀ OFF HIGHWAY: Fog & Fox Tour ❀☼☽
Oh ja, PR leder till död”, suckade Rupert Fox och förstelnade i bilden av sig själv. I OFF HIGHWAYs andra röstresa fortsätter sökandet genom stadens/kroppens vindlande avkrokar och meningslösheter. Här frambesvärjs den osäkra plats där verklighetens kategorier och identiteter kan spricka upp
– allt ska gå till spillo. Av och med: Nina Jeppsson & Indra Linderoth

☽☼❀ Hackspace: Laga och bygg med Sparvnästet☽☼❀
Under kvällen kommer hackspacet Sparvnästet återigen vara på plats för att tillsammans laga och bygga saker. Denna gång tar de också med en stor väska med massor av verktyg och material, men ta gärna med trasig elektronik eller ett gammalt brodyrprojekt och var med.

☽❀☼ DJ Manú spelar skivor ☼❀☽
Under hela kvällen spelar Manú funkiga, dubbiga och jazziga vinylskivor för oss. Lyssna här: https://soundcloud.com/man-castro-nilsson/tracks

Biblioteksbaren är återkommande på Cyklopens övervåning med text, teater, film och musik. De enskilda kvällarna saknar specifika teman men ingår i långtidsundersökningen Hur står vi ut i en verklighet? Det serveras mat och dryck med förhoppningen att samtalen fortsätter långt efter att programmet är slut. Alla barer har fritt inträde.