3/6: Bokrelease – vi är den här platsen eller tillståndet

☽☼❀ Bokrelease lördag 3 juni kl 18-22: Johanna Gustavsson – vi är den här platsen eller tillståndet ☽☼❀

vi är den här platsen eller tillståndet är en roman i 3 delar om klass och värdighet. Det startar i ett rus. Huvudkaraktären – vi:et – möter vardagen i ett samhälle där ens identitet är avhängig ens bostads- och arbetssituation, där heteronormativitet, kapitalism och marknaden råder. Vi misslyckas och bryts ner under kraven på ständig tillväxt, hamnar i ett tjackmissbruk som självmedicinering, kämpar för att anpassa sig och leva det som kallas ett ”normalt” liv.

Boken är skriven av konstnär Johanna Gustavsson. Redaktör Malin Holgersson. Formgivning Maryam Fanni och Rikard Heberling.

vi är den här platsen eller tillståndet är en fristående fortsättning på romanen jag gör vi varje dag från 2014. Båda böckerna kommer finnas till försäljning under kvällen till mkt extra bra pris.

Under kvällen blir det dessutom:

Högläsning ur boken av Alejandra Goic Albornoz, Anna Pirata Stendin och Carina Gunnars.

Videoverket The Alphabet of Feeling Bad av Karin Michalski och Ann Cvetkovic visas.

Droger, klass och kön – Emma Eleonorasdotter pratar om hur kön och klass påverkar substanserna i droger, som alkohol i smuggelöl och champagne, och effekterna av drogkonsumtion. Som kriminell tjackhora eller cocain and caviar eller dam på dekis.

Dessutom servereras mat och dryck under kvällen.

Vi är varmt välkomna!