25/5: Biblioteksbar

☽❀☼ Biblioteksbar 25.5.2017 18.00—00.00 ☽❀☼
Varmt välkomna till biblioteksbar nummer tretton. Under kvällen blir det läsningar, mat, musik och en liten avslutningsfest. Programmet brukar hålla på mellan sju och nio, men kom gärna tidigare och stanna till sent.

Under kvällen händer detta:

☽❀☼ Fanny Agazzi läser ur Tack och förlåt ☼❀☽
Seriealbumet Tack och förlåt handlar om början och slutet. Den handlar också om foster med dåligt lokalsinne, om att bli kär, om att bryta ihop i en gynstol och om att dela den sista snusen med sin allra bästa vän.

☽☼❀ Martin Bergström Cerd läser ur Enskede Autarki ❀☼☽
I april 1976 flyttar Martin Bergström Cerd in på Margaretavägen 100. Han tar direkt avstånd ifrån orten. Värderingar, stämningen ett eget Enskede klimat har aldrig ifrågasatts. Den nya pojken är ett vandrande hot. Ett stilla och tänkande hot. Enskede fängslar Martin in i en ungdomspsykos hösten 1987. Kriget sätts då igång på allvar.

☽❀☼ Skurups skrivarlinje läser texter ur Om våren varm/vild ☼❀☽
Sedan starten 1985 har Skurups folkhögskolas Skrivarlinje haft en författarutbildning och årets antologi är den 32:a upplagan. Medverkande: Eira Bergman Jenssen, Fanny Björne, Katarina Forssblad, Matilda Fält Skoglund, Alice Hansen, Diana Iskra, Malvina Lundborg, Adam Lundvall, Tor Svenungsson, Henry Westerlund, Emma Widebäck.

☽❀☼ Avslutningsfest: Emil Boss – Acceleration ☼❀☽
Emil Boss poesi – positionerad någonstans mellan konst och litteratur – tematiserar ofta arbete, tid och klass. I “Acceleration” får dikten formen av ett flöde tryckt på en 50 meters kvittorulle, och under kvällen ställer vi till med en liten fest för att det är sista kvällen för utställningen i biblioteket.

☽❀☼ Workshop: Internatsäkerhet med Sparvnästet ☼❀☽
Under kvällen är hackspacet Sparvänstet på plats i blå rummet. Ta med egen dator om du har en och få hjälp med hur du kan vara säker på Internet.

☽❀☼ DJ P–Drum spelar disco ☼❀☽
Innan, mellan och efter allt spelar P–Drum disco för oss.

Biblioteksbaren är återkommande på Cyklopens övervåning med text, teater, film och musik. De enskilda kvällarna saknar specifika teman men ingår i långtidsundersökningen Hur står vi ut i en verklighet? Det serveras mat och dryck med förhoppningen att samtalen fortsätter långt efter att programmet är slut. Alla barer har fritt inträde.