Onsdagspub med två utställningar

 

Kom och häng på Cyklopens onsdagspub ikväll 3/5 och ta del av utställningarna The Female Narrative och Changes. Under kvällen kommer den grymma djn Sofi Pousette spela och det kommer finnas mat och dryck till försäljning!

De som skapat utställningarna studerar mänskliga rättigheter och genus på Röda Korsets Folkhögskola. Utställningarna baseras på olika projekt de bedrivit i Sydafrika.

The Female Narrative – En samling berättelser om kvinnors liv i Sydafrika. En fotoutställning om rasism, sexism & kampen för kvinnors rättigheter.

Utställningen är baserad på intervjuer med kvinnor av olika ålder, hudfärg, klasstillhörighet och erfarenheter. Det är berättelser om hur det är att leva som kvinna i Sydafrika, idag och under apartheid, och om hur kvinnor har organiserat sig för att främja bättre villkor för alla kvinnor.

Syftet med utställningen är att sprida vidare dessa historier och föra diskussionen framåt om hur vi kan arbeta för kvinnors rättigheter.

Changes – Vad är det som gör att vissa människor har styrkan att förändra sina liv?

Utställningen utgår från dokumentation och intervjuer från människor i Kapstadens kåkstäder. De medverkande har inte haft de bästa förutsättningarna i livet men har ändå lyckats förändra sin tillvaro till det bättre.

En före detta gängledare som numera coachar unga pojkar att hitta sin väg i livet.

En kvinna som väntade 19 år på att hennes man skulle släppas ur fängelset och de gifte sig i mars 2017.

En kvinna som blev bortlämnad av sina missbrukande föräldrar och hur hon skapat en trygg tillvaro för sig själv och sin dotter.

Det här är bara några av berättelserna som utställningen lyfter fram.

Välkomna!