8/10: Fest med Federation 2017 och Massa Critica (it)

8/10 kl 17.00 – 01.00

Som avslutning på Konferens för en fördjupad demokrati – Federation 2017 ordnar vi tillsammans med Cyklopen och MASSA CRITICA från Neapel en fest.

Massa Critica dj:ar cumbia..! Band tillkommer.
Presentationer, mat, dryck, dans och organisering.

Facebook-eventet uppdateras kontinuerligt:
https://www.facebook.com/events/125712631419726

Om Massa Critica:

Neapel i södra Italien är en av de städer i Europa där en radikal rörelse är på framväxt. En så kallad municipalistisk rörelse, som utgår från det lokala för att bygga demokrati underifrån utifrån människors behov och miljö. Under de senaste åren har en mängd husockupationer svept fram över staden och människor som blivit bostadslösa i krisen har fått tak över huvudet. Den sociala plattformen ”Massa Critica” har existerat i snart tre år.

Förra sommaren valdes borgmästaren Luigi de Magistris att sitta ytterligare en femårsperiod i kommunen. Ett tillägg i kommunallagen har införts som legaliserar ockupationer som kommer allmänheten till godo. Massa Critica för en alltifrån bedjande dialog med borgmästaren och kommunen. Plattformen bygger på lokala folkförsamlingar och tanken om ett agora populare, med siktet på att skapa framtida institutioner som bygger på allmänningens principer och som kan ersätta ett föråldrat och demokratiskt urvattnat styre. Aktivister från Massa Critica kommer till Federation för att dela med sig av sina erfarenheter. De kommer bland annat att berätta om bostadsnätverket ”Magnammece o pesone”, om kampen i industriområdet Bagnoli och hur det gick till när ett före detta fängelse öppnades upp för att bli en allmänning.