21/3: Stödpub för Afrin

Veckans onsdagspub donerar förtjänsten till demonstrationen på#WorldAfrinDay på lördag 24/03, en global solidaritetsdag för Afrin som invaderats av Natolandet Turkiet och jihadister från bland annat IS.

Rojavakommitteerna kommer och berättar om demonstrationen och kommande aktiviteter som planeras.
Linssoppa serveras till ett rimligt pris.

Kl 18.00 – 23.00
Cash please

Mer info:
https://internationalistcommune.com/worldafrinday/

Rojavakommittéerna uppmanar till aktionsvecka i support med Afrin!

Omvärldens stater har tysta sett på medan Turkiet invaderat kantonen Afrin i norra Syrien. Vissa länder så som Tyskland stöder aktivt angreppet genom att sälja vapen som används i attacker mot Afrin. 500 civila och över 800 SDF-kämpar har dött som en konsekvens av det förhållningssättet.

I Afrin liksom i hela Rojava kämpar folket för frihet för alla – oavsett språk/kultur/etnicitet/kön – för direktdemokrati, feminism och ekologi.

Vi behöver stödja motståndet i Afrin nu mer än någonsin. Därför vill vi uppmana alla att på olika sätt agera för att uppmärksamma situationen i Afrin och visa vårt stöd till revolutionen och motståndet mot Turkiet och dess allierade IS-grupper. På vilket sätt vi vill göra det bestämmer vi själva. Tillsammans är vi alltid starkare. Berxwedan jiyan e, Resistance is life!

 

#WorldAfrinDay

 

Facebook stödpub: https://www.facebook.com/events/336363526871221

Facebook aktionsvecka: https://www.facebook.com/events/393360431137595/