23/3: Biblioteksbar

☽❀☼ Biblioteksbar 23.03.2018 18.00—00.00 ☽❀☼
Varmt välkomna till den artonde biblioteksbaren på Cyklopens övervåning. Programmet brukar hålla på mellan sju och nio, men kom gärna tidigare och stanna till sent. Mat och dryck serveras under kvällen och som vanligt är det fritt inträde.

☼❀☽ Läsning: Iman Mohammed ☽❀☼
Iman Mohammed är poet baserad i Malmö. 2017 gavs diktsviten Fermata ut på förlaget CHATEUX. I höst är hon aktuell med en diktsamling som ges ut på Norstedts. I mars utkommer också författaren Etel Adnans bok In the Heart of the Heart of Another Country som Iman har översatt tillsammans med poeten Jenny Tunedal.

☼❀☽ Utställning och samtal: Smirna Kulenovic☽❀☼
Smirna Kulenovic är konstnär och konsthistoriker från Sarajevo som just nu bor i Lissabon. På Cyklopen visar hon verket Bosnian Girl 2 och berättar om det konstnärsdrivna galleriet Brodnacs arbete med att starta ett bibliotek.

☼❀☽ Installation och kortfilm: Peter Larsson ☽❀☼
I biblioteket visar Peter Larsson en installation där dockor och kollage möter bångstyrig animation (med ljud av Rebecca Rigby). Dessutom visas hans animerade dockfilm ”Forgotten Reason” från 2016 (14 min).

☼❀☽ Performance: Rebecca W. Morris☽❀☼
Rebecca W. Morris är bostadsaktivist och konstnär bosatt i London. Hon experimenterar med kabaré och smaklösheter och är också med och driver Rebel Choir.

☼❀☽DJ Amaris & Johan Hellis spelar disco ☽❀☼
Båda har hörts på raves och obskyra kulturföreningar runt om i Stockholm de senaste åren. Nu tar duon med sina bästa skivor till Cyklopens övervåning.

Biblioteksbaren är återkommande på Cyklopens övervåning med text, teater, konst, film och musik. De enskilda kvällarna saknar specifika teman men ingår i långtidsundersökningen Hur står vi ut i en verklighet?