31/5 Biblioteksbar nr 22


☽❀☼ Biblioteksbar. 31.5.2019 18.00—00.00 ☽❀☼
Varmt välkomna till vårens enda biblioteksbar. Kvällen innehåller bland annat poesi, performance, disco, mat, enkla blomsterarrangemang och en dubbel-release från Federativs förlag. Programmet pågår mellan sju och nio, men kom gärna tidigare och stanna till sent!

Mer om programmet:

☼❀☽ Felicia Mulinari läser ur Det som inte kan utplånas ☽❀☼
Felicia Mulinari är poet, lärare och skribent verksam i Malmö och Det som inte kan utplånas är hennes litterära bokdebut. Diktsviten är sprungen ur en kollektiv erfarenhet av rasism och våld och beskrivs som en stridsskrift där ilskan blandas med sorg, stoltheten med skam, där mödrarnas exil och ömhet omvandlas till barnens gemenskap och kamp.

☼❀☽ Performance av Rebecca Digby ☽❀☼
Rebecca Digby är musiker och konstnär bosatt i Stockholm. Digby arbetar ofta med film och performance och var bland annat med på Modernautställningen på Moderna museet 2018 med en maskin som producerar medberoende. Mer info om kvällens performance kommer senare.

☼❀☽ Release: Henrik Johansson – Brev från en Cell ☽❀☼
Henrik Johansson är författare, kritiker och skrivpedagog bosatt i Malmö. I Brev från en Cell, som är Johanssons fjärde bok, får vi följa Patrik som under milleniets första år dras till Reclaim the Streets-rörelsen i Malmö. Det är en berättelse om socialt arv, sociala rörelser, om flykt och kollektiv strävan.

☼❀☽ Release: Emil Boss – Sydafrikanskt vin – en annorlunda vinbok ☽❀☼
Förra året sålde Systembolaget 20 miljoner liter vin från Sydafrika och det mest sålda rödvinet i Sverige var en sydafrikansk bag-in-box. Men hur produceras egentligen vinet? Och hur lever människorna som tillverkar det? I poeten och den fackliga aktivisten Emil Boss reportagebok granskas arbetsvillkoren bakom flera av Systembolagets storsäljare och vi får möta lantarbetarna på sydafrikanska vingårdar.

☼❀☽ DJ Johan Hellis spelar disco ☽❀☼
Johan Hellis har hörts på både skogsfester och obskyra kulturföreningar runt om i Stockholm i ett decennium. Till kvällen tar han med sin mest spretig-fantastiska disco.

Detta är den 22:a upplagan av biblioteksbaren. Kvällarna är sedan våren 2015 återkommande på Cyklopen där utgångspunkten är att skapa ett rum för text och konst där verken tillåts möta publiken i direkta former. De enskilda kvällarna saknar specifika teman men ingår i långtidsundersökningen Hur står vi ut i en verklighet? Det serveras mat och dryck med förhoppningen att samtalen kan fortsätta långt efter att programmet är slut. Alla barer har fritt inträde.