Antifascistisk queerkaraoke – make noise make out make trouble

25/5, 20-02

OM DU ÄR QUEER – SKRIK UT DET

QUEERS AGAINST FASCISM* och Cyklopen bjuder in er till en kväll tillägnad oväsendet. Er som vet allt om detta: att bli betraktad som ett störande av ordningen. Att röra sig som ett oljud i staden. Att skrika högt, att vägra tystnaden. Välkomna till en kväll när vi tillsammans omfamnar oväsendet, uppfylls av det, så att vi sedan kan ta med det ut på gatorna.

OM DU ÄR ANTIFASCIST – SRIK UT DET

Vi möts när våren övergår i sommar och sjunger våra vackraste sånger, skriker våra modigaste kampord, ser på varandra med våra ömmaste och mest uppfordrande blickar. Vi samlas och påminner varandra: kamp och kärlek, kamp och kärlek, kamp och kärlek

OM DU ÄR FÖRBANNAD – SKRIK UT DET

Audre Lorde skriver: Din tystnad har inte skyddat dig.
Hon skriver: Din tystnad kommer inte att skydda dig.

OM DU ÄR RÄDD – SKRIK UT DET

Motståndet, en viskning i ditt bröst, ett vingslag genom luften, en sång vi sjunger, elden hettan allt det varma, din handflatas svett, stjärnorna som störtar mot marken, vi som ser på varandra och vet: vi kommer aldrig hem utan varandra

GÖR DET SOM KRÄVS FÖR ATT MOTSTÅNDET SKA VARA MÖJLIGT – SKRIK UT DET

🖤 Karaoke (Finns Bella Ciao i karaoke-version? Bread and Roses? Vi lovar att försöka fixa det!)
🌸 Performance & läsningar
🖤 Frivilligt inträde (pengarna går till att fixa det antifascistiska blocket i Pride-paraden)
🌸 25/5 @ Cyklopen
🖤 20-02

PS. Framtiden är vår.

*Queers Agains Fascism är ett kollektiv av och för queers som vill göra motstånd mot fascismen. Vi har främst organiserat oss kring Pride i Stockholm med syftet att skapa ett antifascistiskt block i paraden, eller en slags temporär plats, där vi i rörelsen kan samla våra kamper under den gemensamma parollen ”Queers against fascism” och göra Pride till en dag för handling och protest bortom regnbågskapitalismen.