Film: Jorden vi ärver – en global kamp i jämtländskt perspektiv

22/3 2020. 16.00-18.00

Jord Åt Folket visar filmen ’Jorden vi ärver – en global kamp i jämtländskt perspektiv’ av Maximilian Isendahl som har besökt och intervjuat tre jämtländska småbönder. Filmen behandlar kampen för matsuveränitet i Sverige, effekterna av EU-inträdet samt exploatering av jorden och landsbygden. Filmen utgår ifrån Torgny Östling, ordförande i NOrdbruk – den svenska medlemsorganisationen i den globala småbrukarrörelsen La Via Campesina. Medverkar gör också Sven Erik Falkeström, Olof Salomonsson och Bertil Sievertsson. Filmen är 1 h och 15 min. Efter visningen finns tid för frågor och diskussion. Varmt välkomna!

Jord åt folket är en studiecirkel som startades upp hösten 2018. Intresset kretsar runt frågor gällande matsuveränitet, jordbrukares rättigheter, naturresurser och ägande