Första maj-festen inställd!

Sedan huset öppnades har vi alltid haft första maj-fest efter demonstrationerna. Festen har fungerat såväl som en uppsamlingsplats och ett sätt att avsluta och ta allt vidare. Med åren har detta också blivit en av våra viktigaste inkomstkällor. När vi nu beslutat att pga viruset ställa in festen så aktualiserar det vår stödmedlemskampanj.

Vi har hittills fått en fantastisk respons, och alla bidrag ger oss möjligheten att inte bara kämpa för att få driften att gå ihop utan också blicka framåt. Hur hittar vi metoder för ömsesidigt stöd och organisering av det gemensamma? Vilka kollektiva krav ska vi ställa när det vi har tagit för givet sviktar? Vilken roll kan ett brukarstyrt kulturhus i orten ha i en nödvändig omställning av staden? Vi ser fram emot att utforska frågor som dessa i praktiken, och känner trots alla svårigheter optimism inför vilka funktioner huset kan ta framöver. 


Bli stödmedlem genom att betala 50 sek eller mer i månaden på www.cyklopen.se/stodmedlemDu kan också donera ett engångsbelopp.


Vi har varje år arrangerat första maj-festen i samarbete med tidningen Brand. Om ni har möjlighet så teckna en prenumeration för att garantera att de kan fortsätta sitt viktiga arbete.


Dessutom vill vi meddela att vi kommer sända radio under hela första maj. Allt från brandtal till poesi och musik. Mer om det inom kort!