Radio 1 Maj

Vad: Åtminstone 15 timmars liveradio
När: 1 maj 09.30 till sent
Hur en lyssnar: http://www.cyklopen.se eller Radio Nodens appar

Två allsångstillfällen. Två melodikryss. Rapporter från Zagreb, Bologna, Tbilisi, New York, Köpenhamn i lockdown. Mängder av fler platser. Samtal om hur krisen slår olika, och hur den måste bli början på ett nytt samhälle. Livekonserter och DJ-mixar med folkmusik, latinamerikansk kampsång, punk och disco. Arga vårdarbetare om hur corona är en arbetsrättsfråga. Poesi om förskolan, strejken, sorgen och ilskan. Intervjuer och inslag från olika hörn av ett akut nu. Brandtal som manar till andra framtider. Matlagningsprogram. Hörspel. Filmtips.

Under dagen lotsar värdarna mona camara sylvan, sara parkman och yolanda aurora bohm ramirez tillsammans med personer från Tidningen Brand och Cyklopen oss genom inslagen. Delta mer än gärna i samtalen på eventsidan, chat eller under hashtag: #radio1maj.

Exakt schema för dagen finns inte utan tas fram på plats. Men vi kommer hela tiden uppdatera Facebook och Instagram, samt säga i sändning, vad som väntar de kommande timmarna. Men några hållpunkter att förhålla sig till under dagen är:

09.30: Sara Parkman & Cyklopen. Melodikryss 10.30!
13-14.20 Tidningen Brand
14.20-15 Livepodd med Kontext Press. Allsång med Bakunins Tårar 15.00!
15.30-17.30 Mona Camara Sylvan & Cyklopen
17.30-20 Yolanda Bohm & Cyklopen. Allsång med Vårt Band 19.00! Melodikryss med Hyllans Hönor 20.00! Därefter följer natten med alla dess överraskningar.

På bild: Radiostudio under uppbyggnad, kulturhuset Cyklopen 2020.