Radio 1 maj

Affisch: maryam fanni

Radio 1 maj
09.30–sent.
Brandtal, livemusik, DJ:s, poesi, samtal, oljud, ljudkonst, quiz och mycket mer.
Lyssna på: http://www.cyklopen.se

1 maj ställdes in. En trött nationalism tog nya former. Övervakningskapitalismen hade fest. Demonstrationerna kunde inte hållas. Men samtidigt: Vi måste ses på de sätt vi kan. Vi måste insistera på att inte låta rädslan ta över. Vi måste utvidga den ökade solidariteten, både i våra grannskap och globalt. Vi måste se det här som tillfället för en omställning. Det samhälle som fram till nyss framställde sig som det enda möjliga, framstår nu som omöjligt att återgå till. Kanske är detta början på en helt annan ekonomi, andra sätt att fördela resurserna?

Den 1 maj sänder vi radio från huset från 09.30 till sent. Ingen ska behöva vara ensam. Det är inte detsamma som att ses på gatorna, inte detsamma som den sjunde 1 maj-festen på Cyklopen. Men vi hoppas att det kan vara en början på någonting nytt…

Under dagen kommer olika värdar lotsa oss genom en brokig mångfald av ljud och röster från hela världen. Det finns möjlighet att chatta, skratta och samtala. Sjunga allsång. Dansa. Vi hör specialavsnitt av poddar, försök att förstå krisen, förslag om andra sätt att organisera rummen, remixer på kampsånger, dj-kollektivs bästa floorfillers, smäktande sång och rättmätig vrede.

Programmet uppdateras löpande här och på:
https://www.facebook.com/events/251952422517921/