Öppen lördag – trädgårsfix och manifest-workshop

25/6, kl 12-19

Under våren har vår ordinarie verksamhet varit stängd, men vi har fortfarande hållit till i huset och skrotat runt med olika bestyr. Nu kände vi oss redo för att sätta igång med våra öppna lördagar igen. Där går det att komma förbi och hjälpa till med olika praktiska saker, lära sig hur huset fungerar, träffa oss som hänger där samt delta i workshops och studiecirklar.

Vi vill framförallt att dessa dagar ska vara ett rum för kunskapsutjämning. När huset byggdes gjorde vi det gemensamt – alla som kom var med och lärde sig, oavsett kunskapsnivå. Nu behöver huset snarare underhållas. Tak behöver lagas, förråd behöver rensas, golv ska skuras och dörrspringor ska tätas. Utöver allt detta vill vi också ta chansen att hänga, prata skit och politik. Men kanske också lära sig svetsa och löda. Spela musik och sätta upp ljusriggar. Bygga pallkragar och odla. Skriva poesi och ha bokcirklar. Se vad vi kan lära oss av platsen och varandra.

Oavsett om du var med och byggde huset, aldrig slagit i en spik eller ens satt din fot i huset är du varmt välkommen. Alla har vi olika mängd tid, energi och ambition, men kanske kan du hitta precis det sätt som passar dig att vara engagerad på? Vi hjälps åt!

Denna lördag kommer vi börja dagen med att fokusera på trädgården och allt vi odlar, samt bygga fler pallkragar. På eftermiddagen blir det en workshop i att skriva manifest tillsammans med poeten och pedagogen Yolanda Aurora Bohm Ramirez.

OSA gärna här om du kommer och om du har några allergier:
https://forms.gle/G85tALB4mBB9qjeW9
Så kan vi anpassa hur mycket mat vi lagar och att vi inte blir fler än 50 pers. Tvätta händerna när du kommer till huset och tänk på att hålla avstånd i den mån det är möjligt.

De öppna lördagarna är nyktra och kostnadsfria. Vi bjuder på maten.

Schema för dagen:
12:00 – 12:30: Skvallerrunda och informationsutbyte
12.30 – 15.30: Trädgårdsfix
15.30 – 16:30: Mat
17.30 – 19: Manifest-workshop med Yolanda Bohm