Radio Cyklopen #15: Kulturhus, kulturhus, kulturhus, kulturhus

Affisch för avsnittet Kulturhus, en bild en hel liten stad med lite barnsligt ritade hus och torn i glada färger. På olika hustak och bakom hus står den enöjda bibliotekskatterna Ulrike och Ulrike.

Mitt i bilden står texten Radio Cyklopen.
affisch: johannes samuelsson

Kulturhus är början på ett värdigt liv. Kulturhus möjliggör en demokratisering av platserna vi bor på. Kulturhus är svaret på frågan om vad som behövs i tusentals, nu. Det femtonde avsnittet av Radio Cyklopen är en hyllning till det fria kulturlivet och det gemensammas kraft. Vi talar om självorganiseringens glädje, det ideella arbetets fällor och huruvida folkbildningen måste kapa banden med folkligheten. Men också om förödande projektlogik, en trött konstsyn och marknadsekonomins brist på fantasi. Genom besök i kåkstäder, förorter och bruksorter så undersöks vilka kulturhus och infrastrukturer som måste till för en annan fördelning av tid och rum. Dessutom får vi höra om hur elen är dragen på Cyklopen! 

medverkande: abel och john aka abe & babe, aghili/karlsson, amelie tham, anela jahmena & tsidi matsidiso, corina oprea, emma rasmusson, erik valentin berg, fatuma yussuf & hedvig wiezell, folkets hus(by), ingela johansson, jörgen gassilewski, kim west, lovina isaksson, nathan hamelberg, nazem tahvilzadeh, magnus wallström, olle svanfeldt, pär stolpe, sara parkman, sarra anaya, soundz of the south, juan romero, yakumbé

affisch: johannes samuelsson

Avsnittet kan även höras på radionoden.se