Presentation av medverkande 4

Fram till 1 maj kommer radions hundratal medverkande att presenteras blockvis. Här nr 46-60. För fullständig lista se FB-eventet

jelassi
Rappare från farsta som beskrivits som ett av våra tyngsta framtidslöften inom hiphop. Debut ep:n port 43 har hyllats och prisats flera gånger om, och vi är så glada över att hon på radio 1 maj kommer till huset och ger oss en exklusiv livekonsert!

ag hedvig
När de inte blockerar hamnar, ockuperar gruvor eller klättrar på fossilkapitalets infrastruktur sysslar den malmöbaserade klimataktionsgruppen ag hedvig med folkbildning och mobiliserar för en radikal klimatpolitik. Likt förra året, bidrar de med ett brandtal från den brinnande klimatkampens barrikader!

luiz santos
DJ som lyckligtvis fick med sig hela sin skivsamling när han flyttade från new york till högdalen för tre år sedan. Till radio 1 maj har han förberett en DJ-mix med brasilianska sjutums-singlar. 

balsam karam
författare och bibliotekarie. I våras kom hennes nya bok singulariteten och till radio 1 maj läser hon ur den kenyansk-amerikanska poeten shailja patels bok migritudé. 

teater tribunalen
Den liberala demokratin är hotad av ondskefulla krafter. Arbetarklassen är hotad av näringslivets promenadsegrar på arbetsmarknaden. Möt den fackliga kämpen Karlsson – som ska han lyckas rädda både de liberaldemokratiska värderingarna OCH sina arbetskamrater. En för radio 1 maj specialskriven pjäs med text och regi av nils forsén och anna lund i rollen som karlsson och vera westberg som Chefen

karlsson & karlsson
Dynamisk duo som golvar vem som helst med sina covers på hits och kampsånger.

makda embaie
makdas konstnärliga praktik yttrar sig i gestaltning och aktivering av erfarenheter av språk som har att göra med plats, tid och kropp. Genom installationer, ljud, text, film och fotografi förflyttar hon fokus från nationalstatens trötta berättelser till det specifika och individuella. Till radio 1 maj får vi höra ett nykomponerat ljudver

förbundet allt åt alla
Så här skriver förbundet själva: “vi vill med långsiktigt och kontinuerligt arbete skapa ett klasslöst samhälle som utgår från principen: av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov.” Till Radio 1 maj medverkar de i samtal och med specialgjorda poddar!

eurodyke
laptopkompositör och timestretch-konnässör. Hon pluggar elektroakustisk komposition, tycker om att laga pannkakor och kan bara inte vänta på att få se Matrix 4 på bio. Cyberhem: eurodyke.eu

hanna riisager
poet och kritiker, vars cirka första och förra bok För Kvalia utgavs 2015 av det feministiska förlagskollektivet dockhaveri, vilket hon ingår i för livet.

sisterloops
Brutalfeministisk noise från och kompromisslös duo. Knivar mot cymbaler, rispor och explosioner, morr och skrik!

fredrik lindblå
socialarbetare, musikentusiast och clartéist, som sedan tidig tonår varit engagerad i en mängd olika organisationer ämnade för klasskampens sak. På 1 maj kommer vi att höra honom prata om charles mingus.

anna sanvaresa
Författaren och eldsjälen anna sanvaresa välsignar oss med en läsning ur sin bok solidärer.

pär thörn & ian douglas-moore
Ljudkonstnärer som kommer bidra med någonting tydligt, hjälpsamt och inte alls förvirrande. 

josefin jussi
Staden slutar aldrig producera värde. I den här processen går det att falla djupare i hat mot ekonomiska modeller som bygger sönder den med hjälp av bostäders tilltagande exklusivitet. Denna process undersöker konstnären josefin jussi genom ett ljudverk vi spelar på Radio 1 maj!

Bild. Omslag till arbeiter-illustrierte zeitungs första maj-nummer 1931. Fotografiet är taget av tina modotti – en av 1900-talets absolut främsta fotografer och kanske den som bäst förenat den politiskt radikala fototraditionen med det romantiska sökandet efter skönhet.