Presentation av medverkande 6

Fram till 1 maj kommer radions hundratal medverkande att presenteras blockvis. Här nr 76-90. För fullständig lista se event.

rosales
Dans i radion? Ja, varför inte. På radio 1 maj kommer vi få besök av rosales, en multidisciplinär koreografisk plattform för studier om kroppen, konstnärliga läkande processer och scenkonsten.

saman sokhanran
Poet och en en av arrangörerna bakom ortens bästa poet och förenade förorter. I radio 1 maj kommer vi höra honom prata om kultur och organisering. 

ort till ort husby
Ort till ort jobbar för ett bättre boende i husby. Det senaste året har de bland annat varit med och organiserat mot hyresvärden hemblas skumraskmetoder. I radio 1 maj är de på plats och deltar i ett samtal om deras metoder och hur det går att organisera sig bostadspolitiskt.

lola zaza
För rockigt för technoscenen, för techno för rockscenen, för konstigt för gothscenen, för långsamt för popscenen. Omöjliga att placera in i ett fack, men en sak är säker – det kommer bli ösigt! 

zafire vrba
Konstnär, kurator och pedagog vars verk utforskar släktskap, queer historieskrivning, nutidsarkeologi och transperspektiv. 

victoria rixer
Boss lady på kulturkaféet torpet i orhem och programledare för finnjävlarpodden i sveriges radio. Hon medverkar med ett utdrag ur manusskissen sure baby, yes. Ett kärleksbrev till det svarta blocket, som ska bli en bok som utkommer på verbal förlag hösten 2022.

sten stoned
Dj, kock som hållit i flera av cyklopens onsdagspubar. Bjuder på 15 minuter progg, punk, soul och lite gött tjöt om ditten och datten.

tekoşîna anarşîst
Dagboksanteckningar från den turkiska invasionen av serekeniye i oktober 2019. Anteckningar som beskriver tekoşîna anarşîst situation och arbete. Anteckningarna syftar inte till att göra en sammanfattning av vad som exakt hände, utan är snarare ett sätt att ge en känsla av hur det var att vara där. 

the uhuruverse
Aka master satanas, new orleans-baserad musiker och en av bandmedlemmarna i f u pay us, som gjorde en bejublad spelning i huset för några somrar sedan.  

jonas gren
Jätteseriös och jätterolig. Det är poeten jonas gren. Han skriver om existenser och avigsidor, arter och ärtor. Plus i kanten: skicklig på att imitera göran greider.

paisley
Trollkonster i vinylform från malmö sedan 2007. Happenings med gamla overheadapparater med liquid light-projektioner. Är 60-talet tillbaka? Nä, det är bara paisley som kör sitt sedvanliga hokus pokus. På radio 1 maj i form av ett hopkok från stundens ingivelse och karantänens leda och längtan.

tredje rummet podcast
En podcast från göteborg om samhälle, samtiden, diy-etik, urban kultur och miljonprogrammet. Till Radio 1 maj blir det en specialare!

mar fjell & tsomak oga
mar och tsomak har vi flertalet tillfällen arbetat tillsammans med ljud/musik. 2019 kom de samman och gjorde låten ”revolt, riot, rage”.

foad arbabi, anouck chatel, jon aagaard gao, frances freidemark, mikaela karlsson, shanise maxwell, lizette romero niknami & karina sarkissova
En kollektiv dikt som kartlägger det senaste årets frustrationer. Eller en ordlista. Eller ett lexikon. Eller en parlör. Eller sorgsna frågor med många svar. 


parkdale organize
En grupp som organiserar sitt grannskap i toronto gentemot hyreshöjningar, vräkningar och gentrifiering. 2017 genomförde de en hyresstrejk och på radio 1 maj kommer de att berätta om sin långa erfarenheter av lokal organisering och motstånd.

Bild. Poster från 1 maj och demonstrationerna 1968 i Frankrike: ”Bourgeoisien har inte förstått någonting”.